Začněte den pořádnou dávkou antioxidantů s těmito zdravými Matcha banánovými palačinkami. Mají jemnou chuť zeleného čaje a jsou super jednoduché. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze 4 suroviny!

 

Suroviny:

 

Na ozdobu:

  • Řecký jogurt
  • Ostružiny
  • Mandle v matcha čokoládě

 

Postup

Banán, vajíčka a ovesné vločky rozmixujte na kaši bez hrudek.

Matchu přidávám až po rozmixování. Někde jsem četla, že by matcha neměla přijít do kontaktu s kovem, takže když to jde, kovu se vyhýbám. Pro rozmíchání jsem použila silikonovou metličku.

Jelikož nemám ráda lívance ani nic podobného smaženého na oleji, pořídila jsem si palačinkovač. Zahřeju ho na střední teplotu.

Těsto je křehké – tvořte malé lívanečky. Z jedné dávky to vyjde na 7-8 kusů. Pokud nemáte pánev s nepřilnavým povrchem nebo palačinkovač, použijte na smažení ghí (přepuštěné máslo)

 

Trik: Stalo se vám někdy, že byly lívance nahoře ještě tekuté, ale zespodu skoro připálené? Jak je otočit? Já jsem zjistila, že stačí pánev zakrýt pokličkou na nějakých 30 sekund po nalití těsta…možná i déle, záleží na teplotě. Sundáte pokličku a těsto je nahoře pevné, takže pak můžete lívance otočit bez vylití těsta.

 

Lívance opečte z obou stran. První strana trvá 2-3 minuty, druhá o něco méně.

 

Já jsem lívance dala na sebe a polila je řeckým jogurtem. Nakonec jsem je ozdobila pár ostružinami a nasekanými mandlemi v matcha čokoládě.

Jindy sem zase dávala ostružinový sirup nebo čekankový karamel.

 

Nesmíte lepek?

Ve obchodech se zdravou výživou se dají koupit ovesné vločky bez lepku. Použijte ty. Samotné vločky lze i vynechat, také jsem to tak někdy dělala. Ovšem je třeba dělat lívance velmi malé (snadno se při otočení roztrhnou).