Recept na nanuky z opuncie – kaktusového fíku. Opuncie má velice zajímavou chuť, lehce kyselou. Není moc výrazná, ale když přidáte citrón, je vynikající.

Už jsem z ní dělala sirup, limonádu a další recepty. Nanuky byly další na seznamu😊. Jako malá jsem si ráda kupovala nanuk s názvem kaktus. Ten samozřejmě žádný kaktus neobsahoval, jen na něm byla zelené poleva s praskacím práškem. Tak teď mám pravý kaktus – originál:-D. Nevím, jak přesně chuť kaktusu popsat, ale hlavně, že je to dobré.

 

Suroviny:

  • 55g opuncie – 1 kus
  • 25g vody
  • 10g citrónové šťávy
  • 10g cukru
  • Tvořítko na nanuky

 

Opuncie

Opuncii už seženete v mnoha obchodech. Na fotce vidíte, jak vypadá. Sehnala jsem ji v akci za 8 korun, to je dobrá cena. Někdy ji mají v Tescu, někdy v Bille. Jak kdy. Jen dávejte pozor, ať se nepíchnete. Má na sobě malé trny, hlavně na spodní a horní části. Raději ji držte za tělo.

 

Postup:

Opuncii opalte zapalovačem. Odstraníte tak případně trny. Poté jí oloupejte nožem a důkladně omyjte.

Opuncii, vodu, citrónovou šťávu i cukr dejte do mixéru a rozmixujte.

Připravte si tvořítka na nanuky a připravenou šťávu do nich rozlijte. Mě to vyšlo na 2 nanuky.

Nanuky dejte na 6 hodin do mrazáku.

 

Pro vyndání dejte formu na 15-20 sekund po teplou vodu a vytáhněte.