Chcete udělat něco jedinečného pro návštěvu nebo na rodinnou oslavu? Udělejte okurkové rolky, se kterými stoprocentně zazáříte. Jsou velice jednoduché, a přitom vypadají jako jídlo z luxusní restaurace. Mimochodem chutnají stejně dobře jako vypadají.

Rolky si můžete dát ke svačině, lehkou večeři anebo je použít jako přílohu. Je v nich cizrna a kuřecí maso, aby v jídle nechyběly bílkoviny. Samotné by byly dost hladové, takhle se jich dostatečně najíte😊.

Já jsem okurkové rolky dělala k obědu. Dali jsme si je ve dvou a najedli jsme se víc než dost. Jídlo si můžete dovolit i pokud se snažíte zhubnout. Tady není po čem přibrat😊.

https://www.instagram.com/p/ByXc_mMoyVj/

 

Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • 8 listů římského nebo ledového salátu
  • 200g konzervované cizrny (bez nálevu)
  • 2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti)
  • Špetka mleté sladké papriky
  • Špetka mleté kmínu
  • Špetka mořské soli
  • 200g kuřecícho masa – 1 kuřecí prso
  • Sůl
  • Pepř

 

Postup:

Okurku nakrájejte na 15 dlouhých plátků pomocí struhadla nebo škrabky. Používám škrabku, mám takovou tu s ostrými zoubky.

Vše na náplň smíchejte – cizrnu rozmačkejte vidličkou, přidejte citrónovou šťávu, kmín, papriku a sůl.

Kuřecí maso nakrájejte opečte vcelku. Osolte a opepřete ještě před pečením. Maso nechte vychladnout a natrhejte na menší kousky.

Salát natrhejte na menší plátky.

Na okurku dejte plátek římského salátu, potom trochu cizrnového humusu a na to natrhané kousky kuřecího masa. Zarolujte a položte tak, aby se rolka nerozbalovala. Pro jistotu je lepší každou rolku propíchnout párátkem.

Opakujte se zbytkem.