Když hledám rychlou večeři se kterou není moc práce skončím většinou u těstovin. Špagety se vaří sami a omáčka je hotová za chvilku. Není tedy divu, že je to tak jednoduché a rychlé. Omáčku jsem udělala z pasírovaných rajčat. Přidala jsem oregano, smetanu ke šlehání a plátkový tavený sýr. Plátkový tavený sýr je měkký sýr který se prodává zabalený po jednom plátku. Rozpustí se beze zbytku a dodá omáčce sýrovou a zároveň smetanovou chuť. Do 15 minut můžete podávat vynikající večeři a jít se namísto vaření věnovat rodině.

SurovinY

  • 500g špaget (v syrovém stavu=1 sáček)
  • 400g pasírovaných rajčat=1 konzerva (používám konzervované, protože nejsou tak kyselé)
  • 100g plátkového taveného sýra*
  • 30g cukru krupice/krystal
  • 1 cibule (lze vynechat)
  • ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička soli
  • Špetka sušeného oregana
  • *30ml smetany ke šlehání (volitelné)

*seženete v Bille, Tescu…používám světlou variantu. Prodává se i čedar, ale s tím jsem to nezkoušela.

 

Příprava

  1. Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody po dobu uvedenou na obalu.
  2. Mezitím si v pánvi nebo hrnci rozehřejte lžičku oleje a opečte na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Nechte jí pěkně zezlátnout aby měla výraznější chuť. Raději stále míchejte jinak by se mohla připálit.
  3. Přidejte pasírovaná rajčata, oregano, cukr a sůl. Přiveďte k varu. Tavený plátkový sýr vyndejte z obalu a přidejte do omáčky. Míchejte, dokud se nerozpustí. Když je sýr rozpuštěný přidejte i smetanu ke šlehání. Není nutná, ale dodá omáčce smetanovější chuť.
  4. Škrob rozmíchejte v malém množství studené vody a vmíchejte do omáčky. Během míchání začne omáčka houstnout. Pokud máte radši omáčku tekutější tento krok přeskočte.
  5. Nyní omáčku 2 minuty povařte.
  6. Uvařené špagety sceďte a smíchejte s omáčkou. Podávejte se strouhaným sýrem nebo bez sýra.

Skladování: omáčku i těstoviny skladujte odděleně. Pro ohřátí druhý den špagety přelijte vroucí vodou a nechte pár minut ohřát. Když je promícháte vidličkou oddělí se a budou jako právě uvařené. Omáčku ohřejte a smíchejte s těstovinami.