Rychlá kukuřičná polévka s kampotským pepřem. Tento pepř je extra třída. Objevila jsem ho teprve nedávno na kampotskypepr.cz. Tentokrát jsem do tohoto receptu použila černý pepř, ale příště bych chtěla zkusit červený. Ten je zase sladší, tak by to mohlo být zajímavé.

Normálně se kukuřičná polévka dělá tak, že se  kukuřice nějakou dobu vaří a potom rozmixujte. Protože jsem měla velký hlad, krapet jsem spěchala. Tak vznikl recept na tuto super rychlou kukuřičnou polévku. Na přípravu polévky vám bude stačit pár minut.  Je krémová, vynikající a když si k ní dáte například tento celozrnný chléb, můžete si ji dát i jako lehkou večeři nebo oběd.

Celozrnný chléb s vločkami

Suroviny:

  • 250ml zeleninového vývaru (recept)
  • 250ml mléka (určitě by byla skvělá i smetana)
  • 130g mražené kukuřice
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky mořské soli
  • ¼-1/2 lžičky kampotského černého pepře (5-10 kuliček)*
  • +100g mražené kukuřice k přidání do rozmixované polévky

*Pepř má docela výraznou chuť. Můžete začít ¼ lžičkou pepře a po uvaření případně ještě polévku posypat čerstvě namletým pepřem.

 

Kampotský pepř

Kampotský pepř je opravdová klasa! Používám červený, černý i bílý a všechny jsou vynikající. Pepř se mi osvědčil i do sladkých jídel.

Více o kampotském pepři najdete na www.kampotskypepr.cz

 

Postup:

  1. Pepř dejte do mlýnku a namelte. Má být namletý nahrubo, pokud použijete hmoždíř, neroztlučte ho úplně. Pepře odměřte 1/4-1/2 lžičky. Můžete přidat méně (1/4 lžičky) a uvidíte, jestli nakonec ještě přidáte.
  2. Trik v přípravě této polévky je v tom, že nejdříve rozmixujete kukuřici s mlékem, zeleninovým vývarem (studeným, ale může být i teplý) a hladkou moukou. Normálně by se polévka nějakou dobu vařila a pak teprve rozmixovala, ale zjistila jsem, že to jde i takhle. Pokud máte slabší mixér, raději dejte mraženou kukuřici do síta a prolijte ji tou nejteplejší vodou z kohoutku nebo vodou z rychlovarné konvice. Tím jí rozmrazíte a pro mixér to nebude takový zápřah.
  3. Když je polévka rozmixovaná, můžete ji přelít do hrnce.
  4. Nyní polévku přiveďte k varu, přidejte zbytek mražené kukuřice, pepř, máslo, třtinový cukr a sůl. Vařte 5 minut – do změknutí kukuřice.
  5. Tak a to je vše. Můžete podávat!
  6. Polévku ještě můžete posypat červeným pepřem.

Dobrou chuť