Rychlá sladká svačinka pro děti i dospělé. Arašídové máslo s banánem a čokoládou tvoří velice chutnou kombinaci kterou ještě doplní sladké piškoty. Když necháte piškoty odležet budou krásně měkké a zároveň ochucené banánem i arašídy. Klidně je můžete vyrobit i na Vánoce jako rychlé cukroví, trvanlivost mají sice jen jeden den, ale to nevadí protože stejně déle nevydrží. Je to jedno z těch jedlých jídel, které na talíři dlouho nezůstane
Suroviny
- 30 kulatých piškotů
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 banán
- 100g hořké čokolády na obalení*
*použít můžete i mléčnou čokoládu nebo čokoládovou polevu.
Příprava
- Všechny piškoty natřete na rovné straně arašídovým máslem.
- Banán nakrájejte na 15 plátků.
- Plátky položte na půlku piškotů a zbytkem přiklopte.
- Takto připravené piškoty dejte na 15 minut do mrazáku aby se před poléváním zpevnily.
- Čokoládu nakrájejte na menší kousky a dejte roztavit do mikrovlnky. Zahřívejte jí po 15 sekundových intervalech a mezi nimi vždy promíchejte. Rozpouští se asi 30 sekund. Samozřejmě můžete použít i vodní lázeň. Čokoládu používám s minimálně 70% kakaa. V kombinaci s arašídy a banánem chutná hořká čokoládu skvěle. Taky se tak rychle neroztává při pokojové teplotě.
- Piškoty položte na vidličku a ponořte do rozpuštěné čokolády. Vytáhněte a nechte chvilku okapat.
- Namočené piškoty pokládejte na pečící papír.
- Pokud nechcete mít čokoládová kola na spodku každého piškotu můžete ho po několika minutách přendat na volné místo na papíře. Zbavíte se tak přebytečně čokolády která z piškotu vytekla (použít jí můžete zase na něco jiného).
- Piškoty dejte na několik hodin ztuhnout a hlavně změknout do lednice.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 1-2 dny (záleží na stavu banánu, u těch zralejších doporučuji sníst hned první den)