Rychlá sladká svačinka pro děti i dospělé. Arašídové máslo s banánem a čokoládou tvoří velice chutnou kombinaci kterou ještě doplní sladké piškoty. Když necháte piškoty odležet budou krásně měkké a zároveň ochucené banánem i arašídy. Klidně je můžete vyrobit i na Vánoce jako rychlé cukroví, trvanlivost mají sice jen jeden den, ale to nevadí protože stejně déle nevydrží. Je to jedno z těch jedlých jídel, které na talíři dlouho nezůstane

Suroviny

  • 30 kulatých piškotů
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 banán
  • 100g hořké čokolády na obalení*

*použít můžete i mléčnou čokoládu nebo čokoládovou polevu.

Příprava

  1. Všechny piškoty natřete na rovné straně arašídovým máslem.
  2. Banán nakrájejte na 15 plátků.
  3. Plátky položte na půlku piškotů a zbytkem přiklopte.
  4. Takto připravené piškoty dejte na 15 minut do mrazáku aby se před poléváním zpevnily.
  5. Čokoládu nakrájejte na menší kousky a dejte roztavit do mikrovlnky. Zahřívejte jí po 15 sekundových intervalech a mezi nimi vždy promíchejte. Rozpouští se asi 30 sekund. Samozřejmě můžete použít i vodní lázeň. Čokoládu používám s minimálně 70% kakaa. V kombinaci s arašídy a banánem chutná hořká čokoládu skvěle. Taky se tak rychle neroztává při pokojové teplotě.
  6. Piškoty položte na vidličku a ponořte do rozpuštěné čokolády. Vytáhněte a nechte chvilku okapat.
  7. Namočené piškoty pokládejte na pečící papír.
  8. Pokud nechcete mít čokoládová kola na spodku každého piškotu můžete ho po několika minutách přendat na volné místo na papíře. Zbavíte se tak přebytečně čokolády která z piškotu vytekla (použít jí můžete zase na něco jiného).
  9. Piškoty dejte na několik hodin ztuhnout a hlavně změknout do lednice.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1-2 dny (záleží na stavu banánu, u těch zralejších doporučuji sníst hned první den)