Malinový ocet můžete využít do ovocných i zeleninových salátů. Má opravdu jedinečnou malinovo-jablečnou chuť. Navíc není tak kyselí jako samotný ocet. A teď to nejlepší, můžete ho použít i na vlasy! Vlasy po něm budou lesklé, voňavé a silné. Po umytí vlasů ocet vmasírujte nebo nastříkejte po celé délce vlasů. Pak už jen vlasy opláchnete studenou vodou. Miluju víceúčelové výrobky.

Suroviny

  • 1 litr raw jablečného octa
  • 350 gramů červených malin

Příprava

  1. Maliny omyjte a nasypte do skleněné láhve a uzavřete.
  2. Zalijte octem a protřepejte
  3. Nechte 6 týdnů na chladném a tmavém místě. Občas protřepejte. Ocet už po pár dnech změní barvu z oranžové na krásnou malinovou barvu.
  4. Po uplynutí doby sceďte přes plátýnko nebo jemné síto.
  5. Malinový ocet přelijte do čisté, suché láhve

 

Použití:

Do jídla:

na ovocné i zeleninové saláty jako zálivka nebo ho přimíchejte do dresingu. Kdekoliv kde se používá jablečný ocet nebo chcete docílit sladko-kyselé chuti.

 

Na vlasy:

vlasy po umytí přelijte malinovým octem. Znovu je opláchněte vodou a vysušte. Vlasy po něm budou krásně hladké a lesklé.

TIP: U suchých vlasů doporučuji na závěr vmasírovat do vlasů malé množství kokosového oleje. Začněte kopečkem o veliksoti hrachu a vmasírujte. Podle otřeby přidejte více

 

Skladujte: na chladném a tmavém místě

Trvanlivost: 1 rok