Jedno z nejchutnějších ořechových mlék. Vyrobíte ho pouhým rozmixováním vody s pistáciemi. Jak jste si mohli jistě všimnout mléko má díky pistáciím nádhernou světlezelenou barvu kterou láká k ochutnání. Když na výrobu použijete syrové pistácie bude mléko splňovat zásady raw stravy. Využití najde při výrobě koktejlů, smoothies, k zalití cereálií nebo si ho nalijte do skleničky a vypijte samotné. Na výrobu tohoto mléka jsem se těšila snad úplně nejvíc a jsem ráda, že splnilo mé očekávání.

SurovinY

  • 1000ml vody
  • 100g syrových pistácií

 

Příprava

  1. Pistácie zalijte vodou a rozmixujte. Trvá to okolo 2 minut, ale záleží na typu mixéru.
  2. Mléko přeceďte přes cedník nebo látkový sáček. Z mléka vymačkejte co nejvíce tekutiny.
  3. Podle chuti mléko oslaďte (agávový sirup, kokosový cukr…)

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny