Jedno z nejchutnějších ořechových mlék. Vyrobíte ho pouhým rozmixováním vody s pistáciemi. Jak jste si mohli jistě všimnout mléko má díky pistáciím nádhernou světlezelenou barvu kterou láká k ochutnání. Když na výrobu použijete syrové pistácie bude mléko splňovat zásady raw stravy. Využití najde při výrobě koktejlů, smoothies, k zalití cereálií nebo si ho nalijte do skleničky a vypijte samotné. Na výrobu tohoto mléka jsem se těšila snad úplně nejvíc a jsem ráda, že splnilo mé očekávání.
SurovinY
- 1000ml vody
- 100g syrových pistácií
Příprava
- Pistácie zalijte vodou a rozmixujte. Trvá to okolo 2 minut, ale záleží na typu mixéru.
- Mléko přeceďte přes cedník nebo látkový sáček. Z mléka vymačkejte co nejvíce tekutiny.
- Podle chuti mléko oslaďte (agávový sirup, kokosový cukr…)
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny