Také máte takovou závislost na „latéčku“?

Vyzkoušejte něco, co jste ještě nikdy neměli – ROOIBOS LATTE, tedy latte s čajem rooibos. Když jsem na sociálních sítích sdílela recept na tohle a předtím i na matcha latte, zaujalo mně, že nejčastějším komentářem bylo: Však to není latte, kdy tam není káva!!!!! Jak to tedy je?

Slovo latte znamená pěna, takže jde čistě o tu mléčnou pěnu. Co do nápoje dáte je pouze na vás. Aby tam musela být káva, pak by název zněl Cafe Latte, Latte Machiato… Posledních pár let zkouším nejrůznější latte a úplně jsem se do nich zamilovala. Na výběr je například matcha, řepové, earl grey, kurkumové, s černým uhlím…a teď se k tomu přidá i to z rooibosu:-).

 

Co je vlastně ten ROOIBOS?

Je to čaj – konkrétně ten, co používám od firmy KYOSUN je jemně namletý na prášek z keře čajovce kapského. Roste v Jižní Africe. Neobsahuje kofein, tudíž si nápoj můžete vychutnat v kteroukoliv denní hodinu.

Má jemnou nasládlou karamelovou chuť.  Také má vysoký obsah antioxidantů, minerálů a ulevuje od stresu.

 

Na 1 nápoj budete potřebovat:

  • 1 sáček bio KYOSUN Rooibos (seženete na www.matchatea.bio)
  • 150ml studeného mléka
  • 50-100ml horké vody (max. 70 stupňů)
  • 2 lžičky cukru, medu, čekankového sirupu či jiného sladidla
  • pomůcky: šejkr

 

 

VIDEORECEPT

Postup

Studené mléko nalijte do speciální konvičky a napěňte pomocí parní trysky u kávovaru. Nebo použijte samotný přístroj na přípravu pěny či cokoliv jiného, co na tvorbu mléčné pěny používáte:-).

Do šejkru dejte 1 sáček Rooibosu, přidejte cukr či jiné sladidlo a zalijte horkou vodou. Aby se zachovali prospěšné látky čaje, použijte teplou vodou max. 70 stupňů. Některé rychlovarné konvice mají možnost nastavení teploty vody anebo vodu uvařte a nechte pár minut zchladnout. Já používám spíše něco kolem 50, protože tento čaj se dá zalévat i vodou studenou-je to tedy jen čistě kvůli tomu, aby byl nápoj teplý a na kvůli louhování čaje:-).

Vše v šejkru dobře protřepejte.

 

Do sklenice nalijte mléčnou pěnu a poté přidejte připravený čaj.