Čajíky mám moc ráda a úplně nejraději mám ty ajurvédské. Kupuji je u Everest Ajurvéda, jsou vynikající. Některé čaje se ale dají uvařit i doma. Uvařit si můžete například zázvorovo kurkumový čaj.

Díky svému složení je to takové tekuté antibiotikum. Zázvor i kurkuma jsou přírodní antibiotika a umí ulevit od mnoha zdravotních problému. Je to zároveň i prevence proti nachlazení nebo chřipce. Čajík si dělám i když mě bolí v krku. Sice trochu pálí, ale když si ho dáte, až budete cítit, že na vás něco leze, můžete to ještě zachránit.

Jardy strýc má zase svůj tip, jak neonemocnět. Hned jak cítí, že na něj něco leze anebo když je chřipková sezóna, dá si ráno nebo i několikrát za den do pusy plátek čerstvého zázvoru. Ten žvýká třeba hodinu. Je to docela masakr, ale prý to zabírá:-D. Tak jsem to zkoušela, ale osobně si raději dám ten čaj:-D.

 

Suroviny:

  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • 250ml vroucí vody

 

Postup:

Zázvor a kurkumu dejte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Čaj můžete osladit i lžičkou medu, akorát ho přidejte, až bude čaj o něco chladnější, ať zbytečně nezničíte prospěšné látky.