Další rok je taky a já jsem si dala jedno předsevzetí – jíst zdravěji. Zkouším různé nové recepty. Jestli hledáte inspiraci, jak jíst zdravě a zároveň chcete, aby to bylo chutné, ještě tu správně. Já jsem v tomhle docela vybírává, takže ovesné kaše bez chuti u mě nemají šanci:-D.

Problém je, že mám ráda sladké. Chci jíst zdravé, ale to sladké si neodpustím. Aktuálně hledám a zkouším recepty na sladká jídla, která u mě projdou.

Začala jsem čokoládovou semolinovou kaší. Jsem docela spokojená. Ještě bych jí polila arašídovým máslem a posypala kousky čokolády, jenže jsem ani jednou doma neměla.

 

Co je to vlastně semolina?

Je to pšeničná krupice umletá z tvrdé pšenice (děkuju google:-D). Neseženete ji v každém obchodě, spíše na internetu. Já ji kupuji v Sapě (Praha 4 Libuš). Na začátku je obchod s indickými potravinami, tak tam.

 

Suroviny

  • 200ml mandlového mléka
  • 1 banán (100 gramů)
  • 30g semoliny
  • 2-4 lžičky hořkého kakaa
  • 2 lžičky kokosového cukru nebo jiného sladidla
  • Na ozdobu: pár koleček banánu, arašídové máslo, kousky hořké čokolády či jiné ovoce, oříšky apod.
  • Bonus: 1 odměrka/11 gramů ovesné vlákniny Oat Well

 

 

Postup

Banán rozmixujte s mandlovým mlékem a kakaem. Nalijte do malého rendlíku, přidejte semolinu a přiveďte k varu. Míchejte, aby se kaše nepřipálila.

Vařte 2-3 minut do zhoustnutí kaše.

Odstavte, vmíchejte vlákninu a dejte do misky.

Ozdobte banánem a podávejte.

Poznámka: Po vychladnutí kaše dost zhoustne. Jestli jí nebudete jíst hned, vmíchejte pak trochu mléka aby vám v ní nestála lžíce:-D

 

Nápad: V Lidlu jsem sehnala čekankový karamelový sirup (obsahuje jen velice málo cukru). Příště zkusím na ozdobu tento sirup a banán, jistě to bude vynikající.

 

Tip:

U kaší používám jedině hrnce nebo malé pánvičky s nepřilnavým povrchem. Jdou snadno umýt a hlavně se jen tak nepřipálí.

 

Suroviny:

Kokosový cukr – sehnala jsem ho v Lidlu za 35Kč

Ovesná vláknina – www.pangamin.cz

 

 

 

 

 

 

Hořké kakao – použila jsem raw kakao od firmy Goodie