Dneska mám skvěl tip na snídani –toast s fazolemi a vajíčkem. Fazole, vajíčko a chléb je taková klasika snídani, tohle je vlastně to samé akorát v novém kabátu a musím říct, že mi to takhle chutná více. Jak je to všechno na sobě, chutná to úplně jinak.
Přiznám se, že poslední dobu tuhle snídani dělám nějak často…asi to bude tím, že jsme měli doma velkou zásobu fazolí v konzervě😊.
Na 1 toast:
- 1 plátek celozrnný toastový chleba
- 1 vajíčko
- ¼ hrnku Baked beans (pečené fazole v konzervě kupuji v Tescu)
- ¼ lžičky cukru
- Špetka soli a pepře
- Chilli podle chuti – použila jsem Chipotle od Chilli doktora
Začněte tím, že si připravíte míchaná vajíčka. Na 1 porci použijte 1 vajíčko. Někdo dává přednost tekutějším, já je mám zase ráda udělaná více (ale zase ne moc, aby nebyla suchá).
Vajíčka dejte stranou a do stejného kastrůlku dejte ¼ hrnku pečených fazolí. Přidejte trochu soli, pepře a cukru a také chilli, pokud chcete. Zahřejte a odstavte.
Na chléb dejte vajíčka a na ně fazole. Ozdobte jarní cibulkou a můžete se do toho pustit
Obměna:
Jindy zase dávám chléb do topinkovače (dostala jsem ho k minulým Vánocům). Křupavý chleba dá receptu zase úplně jinou chuť.