Jelikož se mi toho ve spíži nahromadilo nějak více, řekla jsem si, že ty zásoby musím nějak spotřebovat. Místo nakupování se tedy snažím co nejčastěji vařit pouze z toho, co tam najdu. Je to tedy jedna velká improvizace…ale znáte to, tak často vznikají ty nejlepší recepty

 

Suroviny

  • 200g rýže (měřeno v suchém stavu)
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 330g pasírovaných rajčat
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 lžičky cukru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička Chipotle od Chilli doktora
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • Trochu Jalapeno granulí, také od Chilli doctora:-)
  • Špetka sušeného česneku

 

Poznámka: Jelikož jsem vařila ze zásob, neměla jsem vše, co bych chtěla. Příště bych přidala ještě ½ sáčku mražené kukuřice a bylo by to perfektní!

 

Cibuli nakrájejte na měsíčky a osmažte na oleji. Přidejte pasírovaná rajčata, sušený česnek, cukr, kmín, pepř, sůl i chilli.  Krátce povařte.

Fazole dejte do síta a propláchněte.

Do mísy dejte uvařenou rýži, rajčatovou omáčku, fazole a dobře promíchejte.

Směs upěchujte do zapékací mísy. Do rýže pak udělejte 2 důlky a do každého vklepněte vajíčko.

Pečte na 200 stupňů 15 minut.

Cena: Vyšlo mě to na 73 korun. Původně jsem myslela, že to budou 2 porce ale ve finále z toho byly 4.