Rýže je přirozené bezlepková potravina. I v případě bezlepkové diety si tedy na těchto skvělých chlebíčkách můžete pochutnat. Některé čokolády lepek obsahují (i když nevím proč) proto se ujistěte, že ho čokoláda neobsahuje.

Příprava chlebíčků vám nezabere víc než 5 minut. Můžete si je připravit k svačině anebo kdykoliv když vás bude honit mlsná. Pozor, jsou silně návykové!

Suroviny

  • 10 rýžových chlebíčků
  • 100g bílé/mléčné/hořké čokolády**čokoláda by lepek neměla obsahovat, ale raději se přesvědčte jestli tam není

Příprava

  1. Čokoládu nalámejte na menší kousky a rozpusťte v mikrovlnce. Rozpuštění trvá tak 30 sekund, ale v polovině radši zastavte a čokoládu promíchejte. Zabráníte tak připálení čokolády. Bílá čokoláda se rozpouští o něco rychleji (asi 20 sekund).
  2. Každý chlebíček z jednén straně potřete. Záleží na to jak silně je budete potírat. Podle toho vám čokoláda vystačí na méně nebo více chlebíčků.
  3. Chlebíčky dejte v jedné vrstvě ztuhnout do lednice. Asi tak za 30 minut bude čokoláda ztuhlá. Přendejte je do krabičky a uložte do lednice nebo je rovnou snězte.

Skladování: záleží na druhu čokolády. Většinou se při pokojové teplotě roztečou a je tak potřeba je skladovat v lednici. Nechte jeden vyndaný na lince a uvidíte jestli čokoláda neroztaje

Trvanlivost: několik týdnů