Moje oblíbené vanilkové rohlíčky v bezlepkové verzi. Na bezlepkové dietě není nutné oželet své oblíbené cukroví nebo za něj utrácet nesmyslné sumy. Stejně jako klasické vanilkového rohlíčky i bezlepkové rohlíčky si můžete upéct doma. Recept neobsahuje žádné drahé bezlepkové směsi nebo xantanovou gumu či jiné podobné suroviny, které byste kvůli tomu museli kupovat. Budete potřebovat jen rýžovou mouku, heru, vlašské ořechy, vajíčka a moučkový cukr. Rýžovou mouku můžete koupit anebo klikněte na odkaz pod receptem a podívejte se na jednoduchý návod, jak si ji doma vyrobit. Rohlíčky jsem tento týden rozdala celé rodině jako ochutnávku prvního vánočního cukroví. Všichni mi je pochválily a byly velice překvapení, že jsou bez lepku. Mysleli si, že jsou to klasické rohlíčky. Takže pokud si chcete pochutnat na výborném domácím cukroví neváhejte a pusťte se do toho:

Suroviny

  • 240g hladké rýžové mouky
  • 180g změklé hery
  • 120g mletých vlašských ořechů
  • 60g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • Moučkový cukr na obalení, do kterého přidáte vanilkový cukr

Příprava

  1. Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte z nich těsto.
  2. Těsto zabalte a uložte do lednice na minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
  3. Na rohlíčky si těsto rozdělím na 4 díly a z každého vyválím dlouhý váleček a asi tak centimetr silný. Pak už ho jen stačí nakrájet a ohnout do tvaru písmene C. Další možnost je odebrat si kousek těsta a váleček vyválet v dlani.
  4. Rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů po dobu 10-15 minut. Jak začnou zlátnou okraje můžete rohlíčky vyndat.
  5. Upečené rohlíčky nechte krátce vychladnout a poté obalte v moučkovém cukru. Většinou do něj přidávám i vanilkový cukr

 

Skladování: v chladu, mimo dosah vlhkosti

Trvanlivost: 1 měsíc