Další skvělý recept z ajurvédské kuchyni. Stravování podle ajurvédy mě hodně zaujalo. Hodně receptů je indických a já mám indickou kuchyni moc ráda. Samozřejmě se dá jíst podle zásad ajurvédy i neindické jídlo, to je na každém😊.

Tentokrát jsem si jako dezert připravila švestkové pyré. Použila jsem švestky, skořici a třtinový cukr. Švestky se svaří s vodou na kaši. Po vychladnutí získáte vynikající švestkový dezert, který si můžete dát na svačinu nebo ke snídani.

Pyré je mimochodem vynikající i na zácpu.

Suroviny:

  • 170g švestek
  • 110g vody
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 1-2 lžíce třtinového cukru (nebo čekankového sirupu)

 

Postup:

Švestky pokrájejte na kousky. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a přidejte i mletou skořici.

Vařte, dokud nezmenší svůj objem o polovinu. Ke konci přidejte cukr.

Ve výsledku jsem měla 150 gramů pyré.

Pyré nechte vychladnout a můžete podávat.

 

Skladování: Pyré se dá vyrobit i na několik dnů do zásoby. Kdyby moc ztuhlo, stačí ho krátce zahřát a přidat do něj trochu vody.