V létě toho mám víc než jindy, a proto jsem si na léto vzala pomocníka – Manu. Konkrétně Mana Powder v příchuti origin. Je to prášek pro přípravu plnohodnotného jídla. Stačí přidat vodu, protřepat a jídlo je hotové. Když jsem měla nějaký ten čas navíc, zkusila jsem z Many udělat i něco jiného než pouze nápoj. Zajímalo mě, jaká by z ní byla zmrzlina nebo třeba nanuk.

Začala jsem borůvkovou zmrzlinou. Měla jsem v mrazáku misku těch malých dobrých borůvek, tak jsem se těšila, až z nich něco udělám. Kromě borůvek je ve zmrzlině i banán, který dodá zmrzlině sladkost a krémovou konzistenci.

Zmrzlina připravená z toho množství nahradí 1 snídani nebo svačinu. Pro nahrazení hlavního jídla (obědu, večeře) zdvojnásobte množství Many. Venku jsou poslední týden pěkné tropy, zmrzlina ke snídani nebo svačině? To je skvělý nápad a o to lepší, že to není jen zmrzlina, ale zároveň i nutričně vyvážené jídlo.

 

Suroviny:

  • 200g mraženého banánu
  • 70g borůvek – těch malých, co barví:-)
  • 43g ManaPowder origin

 

Volitelné

  • 25g erythritolu nebo čekankového sirupu
  • Trochu mléka pokud je zmrzlina moc hustá

 

 

ManaPowder origin

Mana je funkční jídlo v prášku. Prášek rozmícháte ve vodě a získáte plnohodnotnou náhradu za jídlo. Lze s ním nahradit svačinu, snídani, oběd, večeři anebo všechna jídla. Více o Maně najdete na www.mojemana.cz anebo si přečíst můj článek: Testuji Manu

 

 

Mražený banán

Stačí banán nakrájet na kolečka a dát zamrazit. Když mrazím více banánu, rozložím ho na pekáč vložený pečícím papírem a po zmrznutí přendám do sáčku nebo dózy.

 

Postup:

Tuto zmrzlinu můžete vyrobit dvěma způsoby:

  • Pokud máte silný mixér, stačí dát všechny suroviny do mixéru a mixovat, dokud se z ovoce nestane hustá zmrzlina. Budete potřebovat mražený banán. Stačí ho nakrájet na kolečka a ty zmrazit. Kolečka se vám budou mixovat lépe, než kdybyste zmrazily velké kousky. Borůvky můžou a nemusí být mražené, je to jedno. Já jsem použila mražené. Začněte mixováním ovoce a pokud je třeba, přidejte mléko. Nejlepší je použít pěchovátko, to mixování urychlí. K některým mixérům ho dávají. Nevím, jak se to mu správně říká:-).
  • U slabšího mixéru použijte ovoce nemražené. Všechno rozmixujte jako když děláte smoothie. Nalijte do misky a dejte na několik hodin zmrznout do mrazáku. Až bude zmrzlina zmrzlá, vyndejte jí a nechte ji povolit jen tolik, abyste ji mohli promíchat. Většinou jí až trochu změkne, propíchám vidličkou a nasypu do misky. Až to půjde, tak ji promíchám.

Zmrzlinu podávejte v misce nebo poháru. Dá se použít i na kornout, ale je spíše jako točená zmrzlina, takže rychle taje.