Máte chuť na brownies, ale nemáte doma čokoládu? Tak přesně tenhle problém nastal u nás doma. Dostala jsem na ně chuť, čokoládu jsem však nenašla. Vzala jsem tedy původní recept, čokoládu nahradila máslem a kakaem a čekala co se stane. Naštěstí se vše povedlo a z trouby jsem vytáhla vynikající brownies. Jsou stejně čokoládové i bez čokolády a to díky vyššímu množství kakaa. Taky jsem přidala vajíčko, aby nebyly suché. Brownies musí být vláčné, jakoby neupečené. Díky vajíčku a správné době pečení budou dokonalé.

Jsou to prostě výtečné brownies, jen v nich není čokoláda. Jsem ráda že vůbec přežily focení, protože mizí rychlostí světla😊

 

 

Budete potřebovat:

  • 120g změklé hery nebo másla
  • 150-200g třtinového cukru
  • 80g hladké mouky
  • 50g hořkého kakaa
  • 3 vejce vel. L nebo 4 vel. S
  • 2 lžíce oleje (30g)
  • 1 lžička instantní kávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky mořské soli

Plech: klasický velký anebo vyšší poloviční

 

Tento recept mám velice ráda, protože je jeho příprava velice jednoduchá. Když to shrnu: všechno co vidíte na seznamu dejte do velké mísy. Míchejte ručně nebo v robotu do spojení všech surovin. Těsto je připravené

Připravte si menší nebo velký plech. V případě klasického plechu budou brownies velice nízké. Já jsem použila poloviční plech s vysokým okrajem, ale záleží samozřejmě na vás. Pozor na kratší dobu pečení v případě velkého plechu.

Plech vymažte a vysypte moukou, použijte pečící papír anebo v případě silikonové formy nepoužívejte nic. Těsto rozlijte na plech a rozetřete do všech stran.

Přeneste do formy předehřáté na 175 stupňů. Pečte na středním roštu 20-25 minut (u velkého plechu kontrolujte po 15 minutách). Brownies mají být na povrchu upečené, ale uvnitř méně. Nepečte je zbytečně dlouho.

Po vytáhnutí nechte 10 minut odpočinout. Nakrájejte a nechte vychladnout.

 

Podávejte samotné, polití hořkou čokoládou nebo s arašídovým máslem. S arašídovým máslem je to fakt pecka!

 

Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě (při pokojové teplotě jen krátce)

Trvanlivost: 3 dny