Máte chuť na brownies, ale nemáte doma čokoládu? Tak přesně tenhle problém nastal u nás doma. Dostala jsem na ně chuť, čokoládu jsem však nenašla. Vzala jsem tedy původní recept, čokoládu nahradila máslem a kakaem a čekala co se stane. Naštěstí se vše povedlo a z trouby jsem vytáhla vynikající brownies. Jsou stejně čokoládové i bez čokolády a to díky vyššímu množství kakaa. Taky jsem přidala vajíčko, aby nebyly suché. Brownies musí být vláčné, jakoby neupečené. Díky vajíčku a správné době pečení budou dokonalé.
Jsou to prostě výtečné brownies, jen v nich není čokoláda. Jsem ráda že vůbec přežily focení, protože mizí rychlostí světla😊
Budete potřebovat:
- 120g změklé hery nebo másla
- 150-200g třtinového cukru
- 80g hladké mouky
- 50g hořkého kakaa
- 3 vejce vel. L nebo 4 vel. S
- 2 lžíce oleje (30g)
- 1 lžička instantní kávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky mořské soli
Plech: klasický velký anebo vyšší poloviční
Tento recept mám velice ráda, protože je jeho příprava velice jednoduchá. Když to shrnu: všechno co vidíte na seznamu dejte do velké mísy. Míchejte ručně nebo v robotu do spojení všech surovin. Těsto je připravené
Připravte si menší nebo velký plech. V případě klasického plechu budou brownies velice nízké. Já jsem použila poloviční plech s vysokým okrajem, ale záleží samozřejmě na vás. Pozor na kratší dobu pečení v případě velkého plechu.
Plech vymažte a vysypte moukou, použijte pečící papír anebo v případě silikonové formy nepoužívejte nic. Těsto rozlijte na plech a rozetřete do všech stran.
Přeneste do formy předehřáté na 175 stupňů. Pečte na středním roštu 20-25 minut (u velkého plechu kontrolujte po 15 minutách). Brownies mají být na povrchu upečené, ale uvnitř méně. Nepečte je zbytečně dlouho.
Po vytáhnutí nechte 10 minut odpočinout. Nakrájejte a nechte vychladnout.
Podávejte samotné, polití hořkou čokoládou nebo s arašídovým máslem. S arašídovým máslem je to fakt pecka!
Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě (při pokojové teplotě jen krátce)
Trvanlivost: 3 dny