Šlehačková náplň se skvěle hodí na plnění větrníků, věnečků nebo profiterolek. Samozřejmě jí nemusíte používat na odpalované těsto. Použít jí můžete i místo máslové náplně do zákusků nebo dortů. Je tak jednoduchá a neuvěřitelně dobrá. Připravte si vychladnou šlehačku a pusťte se do toho.

Suroviny

  • 250 ml smetany ke šlehání (vychlazené)
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 ztužovač šlehačky

*pro vanilkovou příchuť: 5 kapek vanilkového extraktu.

Pomůcky: elektrický šlehač nebo metlička, stěrka

Příprava

  1. Smetanu ke šlehání posypte ztužovačem šlehačky metličkou promíchejte. Díky němu se smetana vyšlehá o dost rychleji než bez něj a vždycky se povede. Náplň po ztužovači zhoustne a bude stále držet svůj tvar.
  2. Vyšlehejte dotuha.
  3. Ihned použijte nebo uložte do lednice pro pozdější použití

 

Použití: Do větrníků, věnečků, profiteroles, do palačinek nebo na lívance…

TIP: zkuste přidat pár kapek extraktu z bourbonské vanilky nebo trochu vanilkové pasty

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny