Netradiční jednohubky na oslavu nebo jinou společenskou událost. Potřebujete jen pomazánkové máslo, sůl a slané krekry. Když koupíte několik příchutí krekrů a pomazánkového másla můžete udělat hned několik druhů. Chutnají skvěle, jsou jednoduché a vždycky se sní beze zbytku. Pokud chcete místo jednohubek udělat něco nového a své okolí překvapit vyzkoušejte tyto křupavé šunkové jednohubky. Ty zaručeně nezklamou.

Suroviny

  • 60g pomazánkového másla
  • 6 plátků šunky (ideálně hranáté), cca 100gramů
  • Slané krekry např. Tuc klasické, sýrové…

Příprava

  1. Z potravinářské fólie si ustřihněte obdelník o velikosti A4 papíru
  2. Doprostřed položte dva plátky šunky. Druhý plátek položte aby o kousek překrýval pravý kraj šunky (stačí centimetr)
  3. Na šunku namažte pomazánkové máslo, asi 30 gramů je tak akorát
  4. Znovu jako poprvé položte 2 plátky šunky. Opět pomazánkové máslo a nazávěr 2 plátky šunky
  5. Uchopte fólii u delší strany rolády a šunku zahněte dovnitř. Pokračujte s rolováním až ke kraji.
  6. Po zarolování fólii zabalte a na okrajích zatočte
  7. Hotovou roládu dejte do lednice na min. 6 hodin nebo přes noc ztuhnout
  8. Poté nakrájejte ostrým nožem na kolečka a ty položte na krekr.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny (nebo podle toho kdy byla šunka otevřená)