Posledních několik let stále vymýšlím a zkouším recepty na americké cookies a přestože se to nezdá je to docela oříšek. Konečně po tolika letech myslím, že už ten recept mám. Sušenky jsou vysoké, měkké a zatím nejlepší co jsem jedla. Právě kvůli jejich velikosti není sušenka vysušená a drobivá. V každé sušence navíc najdete kousky čokolády která dělá sušenky ještě chutnější.

SurovinY

  • 250g hladké mouky
  • 170g třtinového cukru
  • 115g hery pokojové teploty
  • 50g hořké nebo mléčné čokolády
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • 1 vejce
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli

 

Příprava

  1. Čokoládu pokrájejte na kousky a zatím dejte stranou.
  2. Ze zbytku surovin vypracujte v míse těsto. Pak teprve přidejte nakrájenou čokoládu.
  3. Pomocí dvou lžic tvořte na plechu hromádky. Důležité je sušenky na plechu nijak netvarovat, ale udělat z nich vysokou hromádku. Není nutné těsto rozdělovat na stejně velké kousky, stačí když budete těsto na plech dávat od oka. Právě díky tomuto kroku se sušenky při pečení se neroztečou do stran, ale zůstanou vysoké a vláčné.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů 15-20 minut (střední rošt). Možná vám budou připadat ještě mokré, ale po vychladnutí se zpevní a vyschnou.

 

Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici