Recept na čokoládový sirup do kafe, na zmrzlinu i ovocné poháry. Taky na lívance nebo palačinky. Použít ho můžete například pro přípravu kávového nápoje Marocchino nebo australskou ledovou kávu se zmrzlinou a šlehačkou. Však ono se to využití najde:-).
Čokoládový sirup můžete použít například do kávového nápoje Marocchino
- 80ml vody
- 60g krupicového nebo třtinového cukru
- 30g hořkého kakaa
- Špetka soli
Kakao jsem použila raw od Allnature (objevila jsem ho v drogerii Teta). Není tak hořké a je hrozně dobré. Je takové čokoládovější (nevím, jak to popsat, ale zkrátka mi chutná více, než to klasické hořké kakao). Jinak samozřejmě můžete použít i holandské nebo jiné hořké kakao.
Postup:
Všechny suroviny dobře promíchejte metličkou. Nalijte do malého hrnce a přiveďte k varu. Na nízkou teplotu vařte 3 minuty, tedy do zhoustnutí.
Sirup přelijte do lahve a uložte do lednice.
Poznámka: Kdybyste chtěli sirup použít třeba na palačinky a byl na vás moc tekutý, stačí přidat 1 lžičku kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudingu rozmíchaného v 1 lžíci studené vody. Za stálého míchání vlijte do horkého sirup a minutu povařte.