Vůně perníku je něco tak nádherného, že jsem si jí chtěla připomenou ještě, než se začne péct vánoční cukroví. Výsledkem je horká perníková čokoláda jak jinak než s pořádným kopcem šlehačky. Díky skořici a zázvoru vás čokoláda krásně zahřeje a hlavně chutná jako perníčky. Není nutné čekat až do Vánoce, horkou perníkovou čokoládu si můžete připravit dnes. Já už se ale nemůžu dočkat až budou upečené perníčky nebo zázvorové sušenky které budu zapíjet touto čokoládou. Tak ať si také užijete tu pravou vánoční pohodu a užijete si nádherné vánoční svátky.

Suroviny

  • 250 ml mléka plnotučného
  • 20-30g cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce hořkého kakaa
  • Šlehačka na ozdobu
  • Skořicový cukr na ozdobu

Příprava

  1. Mléko s cukrem, perníkovým kořením a kakaem dejte do hrnce. Metličkou promíchejte, aby se kakao trochu rozmíchalo.
  2. Poté mléko přiveďte k varu a 2 minuty povařte. Na míchání je nejlepší metlička, která kakao pěkně rozmíchá.
  3. Když je čokoláda uvařená můžete jí přecedit nebo ne. Je v ní docela dost koření tak někomu můžou vadit drobná zrnka koření. Pokud tedy chcete přeceďte jí.
  4. Čokoládu podávejte ozdobenou šlehačkou a sypanou skořicovým cukrem

 

Skladování a trvanlivost: zbytek čokolády můžete po vychlazení nechat po dobu 3 dnů v lednici