Miluju horké maliny se šlehačkou. Vždycky když jsem jako dítě šla s rodiči do restaurace, dávala jsem si horké maliny se šlehačkou anebo ještě Banana split (banán se šlehačkou a čoko omáčkou).

Jsou dvě verze tohoto dezertu. První jsou jen horké maliny se šlehačkou. Druhá pak ještě obsahuje vanilkovou zmrzlinu. Osobně mám radši tu se zmrzlinou. Je zábavné když jíte něco, co vás zároveň studí i hřeje:-D.

Protože si ráda všechno vyrábím, udělala jsem si den předem vanilkovou zmrzlinu. Příprava není dlouhá a vím, že to stojí za to. Rozdíl mezi domácí a kupovanou zmrzlinou je obrovský. Je to zkrátka něco úplně jiného. Jestli si chcete připravit ten nejlepší pohár z horkých malin, udělejte si chvilku čas a den dopředu vyrobte domácí zmrzlinu. Výsledek bude stát za to!

 

Suroviny na 2 poháry:

  • 150g malin (čerstvých nebo mražených)
  • 2-4 lžíce třtinového cukru
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • Šlehačka ve spreji

Šlehačka ve spreji

Normálně radši používám čerstvě našlehanou smetanu ke šlehání, ale ne do tohoto receptu. Přijde mi, že je pohár moc hutný a nejde ho skoro jíst. Kdo by taky snědl takovou porci šlehačky. Když použijete šlehačku ve spreji, ve skutečnosti je to jen pár gramů. Vypadá to krásně, je to dobré a hlavně si po poháru nebudete muset jít na hodinku lehnou:-D.

Poznámka: Protože jsou v receptu horké maliny, určitě použijte šlehačku ve spreji ze smetany, ne tu z tuku. U té z tuku by vám po rozpuštění na malinách akorát plaval rozpuštěný tuk. Smetanová je sice o něco dražší a zase je chutnější.

 

Příprava:

Maliny  – čerstvé nebo mražené dejte do malého hrnce a přiveďte k varu. Přidejte cukr a zahřívejte, dokud se nerozvaří. Stačí 5 minut na střední teplotu.

Horké maliny rozlijte mezi 2 poháry. Přidejte 2 pořádné kopečky zmrzliny a nakonec ozdobte šlehačkou.

Dobrou chuť!

Chcete si vyrobit domácí vanilkovou zmrzlinu? Vyzkoušejte tyto dva recepty:

Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina s vanilkovým luskem