Ledovou tříšť si můžete vyrobit i doma. Nepotřebujete žádné speciální výrobníky tříště, bude vám stačit jen mixér. Místo ledu použijeme mražené jahody které nápoj zároveň i ochutí, no a taky mu dodají vitaminy. V létě je dobré mít po ruce něco studeného a ledová tříšť je ideální volbou.

 

Budete potřebovat:

  • 200g mražených jahod
  • 70g bílého jogurtu bez laktózy (kupuji v Bille nebo Globusu)
  • 60ml vody
  • 50g cukru (nebo podle chuti, lze nahradit i agáve sirupem a dalšími sladidly)
  • Šťáva ze 2 citronů

 

Příprava:

  1. Jahody očistěte od stopky a dejte zmrazit do mrazáku. Pokud máte slabší mixer můžete jahody nakrájet na plátky a zmrazit je rozložené na tácu. Jahody se neslepí a mixování půjde o něco snadněji.
  2. Mražené jahody, jogurt, vodu, cukr a citronovou šťávu rozmixujte. Pokračujte v mixování dokud jahody úplně nerozmixujete. V tuto chvíli by měl mít nápoj hustotu ledové tříště. Pokud to tak není přelijte ho do misky a na hodinku nebo dvě aby tříšť ještě trochu zmrzla. Pak jí stačí jen promíchat.
  3. Podávejte ozdobené lístky máty.