Další recept na luxusní chia puding tentokrát s karobem. Karob je ve barvou i chutí velice podobný kakau. Je ale o něco sladší, což považuji za velkou výhodu. Zjistila jsem, že v případě karobu používám méně cukru a to je super. Mám ráda sladkou chuť. Pokud jí dosáhnu bez přidání cukru, tím lépe.
Chia pudingy mám moc ráda. Nejsem velkým příznivcem vařených pudingů – asi jsem se jich už přejedla (v dětství byly na denním pořádku). Dávám přednost nevařeným pudingům jako je tofu puding, chia puding a další. Chia semínka obsahují hodně vlákniny a jsou také zdrojem energie. Díky vláknině tak nebude mít hned hlad. Myslím si, že k snídani nebo svačině je to přímo ideální.
A co vy, máte rádi chia pudingy? Napište mi do komentáře, čemu dáváte přednost: vařený puding se sáčku anebo chia?
Počet porcí: 1
Popis: bez lepku, bez laktózy, bez cukru, vysoký obsah vlákniny
Suroviny:
- 125g mandlového mléka
- 20g chia semínek
- 1 lžíce karobového prášku
- Volitelně: 1 lžička čekankového sirupu
Příprava:
Mandlové mléko, chia semínka a karobový prášek smíchejte metličkou. Pro sladší chuť přidejte i čekankový sirup. Puding dejte do lednice a nechte 3-4 hodiny odstát (většinou ho dávám přes noc a ráno je ready).
Puding už bude krásně hustý a připravený k podávání. Podle chuti ozdobte ovocem nebo oříšky.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 2 dny