Další recept na luxusní chia puding tentokrát s karobem. Karob je ve barvou i chutí velice podobný kakau. Je ale o něco sladší, což považuji za velkou výhodu. Zjistila jsem, že v případě karobu používám méně cukru a to je super. Mám ráda sladkou chuť. Pokud jí dosáhnu bez přidání cukru, tím lépe.

Chia pudingy mám moc ráda. Nejsem velkým příznivcem vařených pudingů – asi jsem se jich už přejedla (v dětství byly na denním pořádku). Dávám přednost nevařeným pudingům jako je tofu puding, chia puding a další. Chia semínka obsahují hodně vlákniny a jsou také zdrojem energie. Díky vláknině tak nebude mít hned hlad. Myslím si, že k snídani nebo svačině je to přímo ideální.

A co vy, máte rádi chia pudingy? Napište mi do komentáře, čemu dáváte přednost: vařený puding se sáčku anebo chia?

 

Počet porcí: 1

Popis: bez lepku, bez laktózy, bez cukru, vysoký obsah vlákniny

 

Suroviny:

  • 125g mandlového mléka
  • 20g chia semínek
  • 1 lžíce karobového prášku
  • Volitelně: 1 lžička čekankového sirupu

 

Příprava:

Mandlové mléko, chia semínka a karobový prášek smíchejte metličkou. Pro sladší chuť přidejte i čekankový sirup. Puding dejte do lednice a nechte 3-4 hodiny odstát (většinou ho dávám přes noc a ráno je ready).

Puding už bude krásně hustý a připravený k podávání. Podle chuti ozdobte ovocem nebo oříšky.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny