Je vaše nejoblíbenější část nanuku právě ta křupavá čokoládová poleva? Tento recept je dělaný jako na míru nejen pro vás, ale i pro všechny milovníky zmrzliny, nanuků a čokolády. Můžete jí také použít při výrobě domácích nanuků. Zmrzlé nanuky vytáhněte z formy, namočte nebo polijte polevou a hned jak ztuhnou uložte do mrazáku (nebo snězte).

Funguje to jako kouzlo- tekutou polevu nalijete na zmrzlinu a za vteřinku se promění v křupavou tvrdou čokoládu. Tajemství je v kokosovém oleji, neskutečně rychle se z tekuté podoby promění do tuhé a právě díky němu tento recept funguje tak jak má.

Suroviny

  • 100 gramů mléčné/hořké nebo bílé čokolády
  • 100 gramů kokosového oleje

*pro menší množství zachovejte poměr 1:1

Příprava

  1. Kokosový olej roztavte v mikrovlnné troubě nebo v hrnci.
  2. Čokoládu nakrájejte/nalámejte na menší kousky
  3. Horký, ale ne vařící olej smíchejte s čokoládou a míchejte dokud se čokoláda nerozpustí. Případně vraťte na chvilku zpátky do mikrovlnky.
  4. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu

Použijte ihned nebo nalijte do menších formiček pro pozdější použití. Polevu můžete zamrazit nebo skladovat v lednici. Když dostanete chuť na zmrzlinu stačí polevu chvilku v mikrovlnce nebo hrnci zahřát.

 

Jako poleva na nanuky:

Nejdříve nanuk vyrobte a nechte zmrznout. Poté vytáhněte z formy (pokud to nejde můžete formu krátce polít teplou vodou, aby se nanuk pustil) a nanuk namočte do polevy pokojové teploty. Také můžete pomocí lžíce nanuk polevou polít. Chvilku nanuk podržte až poleva zmrzne a uložte do krabiček nebo jiných obalů zpátky do mrazáku. Ostatní nanuky mezi poléváním v mrazáku. Pro rychlé tuhnuí polevy je nezbytné aby byly co nejstudenější.

Jako poleva na zmrzlinu:

Do poháru nebo kornoutku vyklepněte kopeček/kopečky zmrzliny. Polijte polevou a ihned podávejte

Při výrobě zmrzliny:

Na ztuhlou zmrzlinu polevu nalijte a vraťte do mrazáku

 

Trvanlivost: několik měsíců

Skladování: v lednici nebo mrazáku