Léto je tady a je čas si mrazák zásobit zmrzlinou, nanuky a mraženým ovocem. Tedy něčím, čím se v létě alespoň trochu ochladíte. Protože mám moc ráda kávu, udělala jsem si i pár kávových nanuků. Nakonec zmizeli tak rychle, že jsem přidělala další několik druhů. Kromě dnešního receptu si můžete vybrat:

 

Nanuky z vietnamské kávy

 

Nanuky kafe Americano

Kokosové nanuky

 

Není to jen osvěžení, ale také s nimi můžete dobít baterky, když to potřebujete.

 

Suroviny:

  • 200ml silnější kávy
  • 50g slazeného kondenzovaného mléka (Salka) = 3 lžíce
  • 10g třtinového cukru

 

Příprava:

Kávu připravte, jak jste zvyklí. Já jsem použila Hario filtr. Dala jsem do něj 24 gramů středně mleté kávy, spařila ji 40ml teplé vody a poté pomalu přilévala 200ml teplé vody (95 stupňů).

Hario filtr

 

Záleží na vás, jakou kávu použijete, použijte tu, co vám chutná. Já mám ráda India Mysorre, tato káva chutná po karamelu a je velice jemná.

 

Kávu nechte vychladnout, přidejte slazené kondenzované mléko a cukr. Dobře promíchejte,

Poté kávu přelijte do forem na nanuky. Z této dávky mi z vyšly 4 nanuky.

Dejte do mrazáku a nechte zmrznout. Nanuky budou hotové za 4-6 hodin.

Pro vyndání nanuku dejte formu pod horkou vodu na 15-20 sekund, až to půjde, nanuk vytáhněte.