Meloun bych mohla jíst celé léto. Většinou si ho dám jen tak, vychlazený a nakrájený na kousky. Nebo ho jen rozpůlíme a jíme lžičkou. Konečně jsem se ale taky dostala k tomu, udělat z něj i něco jiného. Meloun má vynikající chuť a je osvěžující, na léto ideální potravina. Co se tedy dá z melouna připravit?

Nanuky, sorbet, nealko Mojito, ledová tříšť, dort…je toho hodně. Začneme jednoduchými nanuky z melouna a limety.

 

Suroviny:

  • 200g červeného melouna
  • 20g čekankového sirupu (nebo cukru)
  • ½-1 limeta
  • Tvořítka na nanuky

 

Nanuky jsou: bez lepku, vegan, bez laktózy

 

Postup:

Meloun použijte ideální bezsemenný je to lepší. Pokud máte ten se semínky, můžete semínka vyndat teď anebo se jich zbavit přecezením rozmixovaného melounu.

Důležité je použít chutný sladký meloun. Když vám meloun nebude chutnat, nebudou vám chutnat ani nanuky. Mražením chuť bohužel nevylepšíte.

Meloun nakrájejte na kostky a dejte do mixéru. Přidejte čekankový sirup a šťávu z půlku limety. Rozmixujte. Ochutnejte a pokud chcete, přidejte i šťávu z druhé půlky limety.

Šťávu přeceďte přes síto, zbavíte se tak větších kousků. Přelijte do tvořítek na nanuky a dejte do mrazáku.

Nechte min. 6 hodin v mrazáku.

Pro vyndání dejte nanuk na 15-20 sekund pod teplou vodu a vytáhněte.