Nemáte chuť na horkou kávu? Připravte si ledové Macchiato. Tenhle nápoj si zamilujete. Když do něj přidáte ochucené sirupu, vytvoříte další lahodné nápoje. Můj nejoblíbenější je mandlový sirup. Kdyby vám u tohoto nápoj chyběla pěna, stačí vytvořit pěnu ze studeného mléka a nápoj s ní ozdobit. Nebo si místo pěny dáte šlehačku?

Vlevo Laté Macchiato, vpravo ledové Macchiato. Obě jsou skvělé, které si vyberete?

 

Budete potřebovat:

  • 1 espresso
  • 100ml studeného mléka
  • 5 kostek ledu

 

Jakou kávu použít?

Pro nádech karamelu doporučuji India Mysorre, skvělá je i Australia Skybury Plantation. Obě kávy seženete na www.kopiluwak.eu

 

Cafflano Kompresso

Pro přípravu kávy jsem zvolila Cafflano Kompresso. Potřebovala jsem silné espresso a Cafflano ho dělá skvělé. Jeho použití je velice jednoduché. Jen dovnitř dáte kávu, nalijete vodu do tubusu a zmáčknete. Do minuty máte vynikající espresso.Do Cafflana se používá jemně mletá káva, proto jsem si mlýnek nastavila na jemnější mletí.

Více o Cafflano Kompresso se dozvíte v článku:

Test kávovaru Cafflano Kompresso

 

Příprava kávy:

Jako první si připravte silnou kávu – espresso. Já jsem použila Cafflano Kompresso – 12 gramů jemně mleté kávy jsem zalila 50ml teplé vody (95 stupňů) a stlačením pístu kávu přefiltrovala. Pro přípravu v kávovaru použijte 7 gramů středně mleté kávy.

Pro přípravu v elektrickém kávovaru použijte 7 gramů kávy.

Espresso nechte vychladnout.

Do vysoké sklenice nalijte mléko, přidejte let a poté na led pomalu nalijte vychladlou kávu. Když budete kávu nalévat opatrně, zůstane káva nahoře. Vytvoří tak dvoubarevný nápoj.

Nápoj oslaďte až po přidání kávy, když kávu osladíte a nalijete ji do mléka, bude díky cukru těžší a proto by zůstala na dně.