Kdo si jako dítě dával McFlurryho u Mc Donalds? Já se taky hlásím. Tohle léto jsem si zopakovala návštěvu, ale nebylo to jen pro jeho lahodnou vanilkovou chuť. Ale hlavně na výzvědy, abych si ho mohla udělat i doma. Vyzkoušejte tento recept a napište mi jak se mi to povedlo. Přijde mi, že jejich zmrzlina měla smetanovější chuť a moje je spíše vanilková, ale jinak chutnají stejně. Tedy ještě jeden rozdíl tu je a tím nemyslím podstatně nižší cenu. Domácí zmrzlina je krémovější a to jí dává jedinečnou chuť.

Máte raději McFlurryho s twixem nebo kitkatem? Stačí lentilky vyměnit za pokrájené sušenky, přidat oblíbený toping a je hotovo. Někde jsem viděla prodávat i twix kostky které používá McDonad. Když je seženete budete to mít jako originál. Já jsem z výsledku nadšená a doufám, že vy budete také😊

Příjemný zbytek léta přeje Verča

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 75g cukru
  • 1 vejce M-L
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr nebo ¼ vanilkového lusku nebo 10 kapek vanilkového extraktu
  • 1-2 balení lentilek (použila jsem duhovky z Lidlu, jsou menší stejně jako ty co používá Mc Donald, stojí asi 7 korun)

PŘÍPRAVA

  1. Smetanu ke šlehání přiveďte k varu
  2. Žloutek a vejce v míse utřete s cukrem
  3. Pomalu a po lžících za stálého míchání přidávejte vařící smetanu do vaječné směsi. Ideální je použít metličku, která vše výborně promíchá.
  4. Když začleníte všechnu smetanu připravte si větší hrnec s vodou a na něj jeden menší. Vejce se nesmí vařit přímo, protože by se uvařila a zmrzlina by dostala nepříjemnou vaječnou chuť a mohli by se i srazit. Hrnec se může částí i dotýkat vody, jelikož budete stále míchat tak to nevadí.
  5. Zapněte sporák na střední výkon a začněte metličkou míchání.
  6. Pokračujte asi 10 minut. Vydržte míchat bez větších pauz, aby se vejce nesrazila. Hotovo je když směs zhoustne. Díky tomuto kroku bude krásně měkká i bez výrobníku zmrzliny. Poznáte to tak, že drží na vařečce nebo lžíci a nestéká.
  7. Zmrzlinu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak dejte do mrazáku. Nedávejte jí zchladit do lednice, mohla by se srazit. Zmrzlina bude připravená za 6-7 hodin, většinou ji v lednici nechávám přes noc.
  8. Když je zmrzlina zmrzlá vyndejte ji z mísy, nakrájejte nožem na kousky a elektrickým šlehačem nebo metličkou vyšlehejte. Získáte tak krásně nadýchanou zmrzlinu.
  9. Dalším krokem je vmíchat lentilky. Pokud jste jako já použily mini lentilky nasypte je do zmrzliny. V případě klasických lentilek je lepší lentilky pokrájet na menší kousky. McDonald také dříve používal nakrájené lentilky a teď je vyměnil za menší.
  10. Zmrzlinu rovnou podávejte. Kdybyste chtěli kelímek jako od Mekáče mrkněte se po nich třeba v Tescu. Tam jsem sehnala kelímky co vidíte na fotce. Pokud je zmrzlina po šlehání hodně rozteklá dejte jí ještě na hodinu nebo dvě do mrazáku, poté promíchejte a podávejte.

Zmrzlinu si ještě můžete vylepšit topingem s oblíbenou příchutí.

 

Skladování: po ušlehání uložte zbytek zmrzliny do zavíracího obalu, skladujte v mrazáku

Trvanlivost: 6 měsíců. Před použitím nechte pár minut povolit, promíchejte a podávejte. Zmrzlina taje docela rychle a tak nemusíte dlouho čekat. 😊