Na dovolené se mi vždycky líbily mini máslíčka která jsme dostávaly k snídani. Když jsem dělala recept na oreo máslo dostala jsem nápad, že bych si tyto malá máslíčka mohla dopřát i doma a ne jen na dovolené. Jsou vyrobené z rozdrcených oreo sušenek a jak jinak než z másla. Nevím jak to jinak popsat: jsou prostě k sežrání.Výhoda je, že malé máslo bude po vytáhnutí z lednice nebo mrazáku hned měkké a připravené k roztírání. Nemusíte tedy čekat až máslo povolí nebo se snažit pečivo natřít ještě tvrdým máslem.

Suroviny

  • 100g oreo sušenek
  • 100g másla

 

Pomůcky:  forma na led- kostky nebo jiné tvary (používám převážně silikonové formy protože z nich jde máslo lépe vyklepnout. Dále budete potřebovat lžičku nebo sáček, misku a váleček nebo robot/mixér.

Příprava

  1. Máslo nechte trochu změknout aby se s ním lépe pracovalo.
  2. Sušenky oddělte a seškrábněte náplň. Můžete jí sníst nebo přidat do misky s máslem.
  3. Oreo sušenky rozemelte v mixéru nebo rozválejte válečkem.
  4. Namleté sušenky přidejte k máslu a dobře promíchejte.
  5. Směs pomocí lžiček nebo sáčku naplňte do formy. Lžící nebo prstem uhlaďte a kvůli vzduchovým bublinám ještě formou několikrát klepněte o linku.
  6. Formu dejte do lednice, kde necháte máslo několik hodin ztuhnout.
  7. Když je máslo tvrdé můžete ho vyklopit. Pokud nemáte silikonovou formu můžete okraje másla objet nožem.
  8. Každé máslíčko můžete zabalit do vystřihlých čtverečků z alobalu nebo je uložit do dózy. Pokud máslíčka skládáte na s sebe proložte je pečícím papírem aby se neslepily.
  9. Pro uchování v mrazáku rozložte ztuhlá máslíčka na prkénko nebo talíř a dejte ztuhnout do mrazáku. Pak už je jen přendáte do sáčku. Když je zmrazíte odděleně nebudou se k sobě v sáčku lepit.

 

Použití:

Máslo vyndejte z lednice nebo mrazáku. Během chvilky změkne a půjde krásně rozmazat. Můžete si s ním namazat chleba nebo jiné pečivo, sladké pečivo jako je vánočka nebo loupáky.

 

Skladování: v lednici nebo mrazáku

Trvanlivost: 1 měsíc, v mrazáku 6 měsíců