Věděli jste, že si můžete vyrobit rostlinné mléko z arašídového másla? Ano, je to tak.

Někdy se stane, že mléko dojde a co teď. Nechce se vám do obchodu nebo ho nutně potřebujete. Arašídového mléko si připravíte během okamžiku a budete ho moci použít na pečení, do smoothie či kaší i jen tak na pití.

 

Suroviny:

  • 450ml vody
  • 1-2 lžíce másla z pražených arašídů (já dávám 2 vrchovaté PL)

Volitelně: 1 lžíce čekankového sirupu anebo 1 lžíce čekankového karamelu (dodá mléku barvu a příjemnou karamelovou chuť)

  • Bonus: Ještě přidávám ½ lžíce ovesné vlákniny

 

Arašídové máslo, vodu a případně i něco k oslazení dejte do mixéru a rozmixujte. Mělo by stačit 1-2 minuty, záleží na síle mixeru.

Mléko není nutné cedit.

Rovnou ho použijte anebo dejte do lednice pro pozdější použití. Před použitím je nutné mléko protřepat.

Trvanlivost: max. 3 dny, ale podle mě je lepší mléko vždy vyrobit čerstvé, když je to otázka chvilky.

 

Arašídové máslo

Recept na domácí arašídové máslo z pražených arašídů najdete TADY. Zatím jsem mléko zkoušela jen z těch pražených, které nejsou ani trochu hořké. Těžko říct, jestli to jde i z nepražených (zda to nebude hořké).

 

Ovesná vláknina

Ovesná vláknina Cardio Well je zcela bez chuti, takže jí můžete přidat do každého jídla.