Rychlé Vánoční cukroví na poslední chvíli. Celý plech stihnete za pár minut. Stačí když preclíky polijete čokoládou a ozdobíte lentilkou.
Suroviny
na 30 kusů:
- 1 balení lentilek
- 50g hořké nebo mléčné čokolády
- 50g bílé čokolády
- 30ks preclíku (jako na fotce)
Příprava
- Obě čokolády roztavte (zvlášť) ve vodní lázni nebo v mikrovlné troubě. V mikrolnce postupujte po 15 sekundových intervalech a pak zastavte na promíchání. Čokoláda se rozpouští okolo 25 sekund.
- Čokoládu přelijte do zdobících nebo igelitových sáčku. Ostřihněte roh tak aby tekl jen malý pramínek čokolády.
- Připravte si pečící papír a preclíky na něj rozložte. Ještě ho ale podložte něčím rovným a tvrdým aby jste mohli preclíky přenést do lednice bez újmy.
- Čokoládou vyplňte volný prostor uvnitř preclíku tak aby zůstaly koukat jen okraje.
- Polovinu preclíku polijte bílou a polovinu tmavou čokoládou. Nyní dejte preclíky do lednice nebo mrazáku aby čokoláda ztuhla. Stačí pár minut, aby vám mezitím zbytek čokolády v sáčku neztuhl.
- Preclíky s bílou čokoládou ozdobte tmavou čokoládou a ty tmavou čokoládou zase bílou. Je to pěkný kontrast. Já jsem udělala pruhy. Kdyby se preclíky s čokoládou nedaly před politím ztuhnout do lednice nevypadalo by to tak hezky. Když je spodní vrstva čokolády ztuhlá vypadá to mnohem lépe hlavně proto, že se jinak čokolády slijí dohromady.
- Doprostřed každého preclíku pak kápněte kousek čokolády na který položíte lentilku. Díky čokoládě bude dobře držet.
- Preclíky dejte ztuhnout do lednice, poté jsou hotové.
- Po ztuhnutí čokolády sundejte z pečícího papíru a uložte do uzavíratelného obalu.
Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě
Trvanlivost: 1 měsíc