Rychlé Vánoční cukroví na poslední chvíli. Celý plech stihnete za pár minut. Stačí když preclíky polijete čokoládou a ozdobíte lentilkou.

Suroviny

na 30 kusů:

  • 1 balení lentilek
  • 50g hořké nebo mléčné čokolády
  • 50g bílé čokolády
  • 30ks preclíku (jako na fotce)

Příprava

  1. Obě čokolády roztavte (zvlášť) ve vodní lázni nebo v mikrovlné troubě. V mikrolnce postupujte po 15 sekundových intervalech a pak zastavte na promíchání. Čokoláda se rozpouští okolo 25 sekund.
  2. Čokoládu přelijte do zdobících nebo igelitových sáčku. Ostřihněte roh tak aby tekl jen malý pramínek čokolády.
  3. Připravte si pečící papír a preclíky na něj rozložte. Ještě ho ale podložte něčím rovným a tvrdým aby jste mohli preclíky přenést do lednice bez újmy.
  4. Čokoládou vyplňte volný prostor uvnitř preclíku tak aby zůstaly koukat jen okraje.
  5. Polovinu preclíku polijte bílou a polovinu tmavou čokoládou. Nyní dejte preclíky do lednice nebo mrazáku aby čokoláda ztuhla. Stačí pár minut, aby vám mezitím zbytek čokolády v sáčku neztuhl.
  6. Preclíky s bílou čokoládou ozdobte tmavou čokoládou a ty tmavou čokoládou zase bílou. Je to pěkný kontrast. Já jsem udělala pruhy. Kdyby se preclíky s čokoládou nedaly před politím ztuhnout do lednice nevypadalo by to tak hezky. Když je spodní vrstva čokolády ztuhlá vypadá to mnohem lépe hlavně proto, že se jinak čokolády slijí dohromady.
  7. Doprostřed každého preclíku pak kápněte kousek čokolády na který položíte lentilku. Díky čokoládě bude dobře držet.
  8. Preclíky dejte ztuhnout do lednice, poté jsou hotové.
  9. Po ztuhnutí čokolády sundejte z pečícího papíru a uložte do uzavíratelného obalu.

 

Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 měsíc