Chipsy z brambor známe asi všichni. Ředkvičkové chipsy už tolik známé nejsou. Zapomeňte na smažení v oleji. Místo toho si připravte troubu kde budete chipsy péct. Jedná se o zdravou nízkokalorickou svačinku plnou zdraví prospěšných látek za které vám vaše tělo bude určitě vděčné.

Jsem ráda, že se dají ředkvičky použít i jinak než do salátu nebo sníst samotné.

 

Suroviny:

  • 120g červených ředkviček (6-8 kusů)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • Špetka černého pepře

 

Příprava:

  1. Ředkvičky nakrájejte na tenké kolečka. Správně nakrájené plátky jsou skoro průhledné. Používám velice ostrou škrabku nebo struhadlo.
  2. Nakrájené ředkvičky nasypte do misky a promíchejte je s olivovým olejem. Slepené kousky ředkviček oddělte od s sebe, aby se olej dostal všude.
  3. Na rovný plech položte pečící papír. Ředkvičky na něj vyskládejte tak, aby se nikde nepřekrývaly. Posypte je solí a pepřem a dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů (střední rošt) po dobu 15 minut a dalších 10-15 minut pečte na sníženou tepotu 110 stupňů. Často je hlídejte, protože se čas pečení může lišit podle druhu trouby i toho jak jsou ředkvičky nakrájené.

Podávejte teplé nebo studené