Chipsy z brambor známe asi všichni. Ředkvičkové chipsy už tolik známé nejsou. Zapomeňte na smažení v oleji. Místo toho si připravte troubu kde budete chipsy péct. Jedná se o zdravou nízkokalorickou svačinku plnou zdraví prospěšných látek za které vám vaše tělo bude určitě vděčné.
Jsem ráda, že se dají ředkvičky použít i jinak než do salátu nebo sníst samotné.
Suroviny:
- 120g červených ředkviček (6-8 kusů)
- 1 lžička olivového oleje
- 1/4 lžičky mořské soli
- Špetka černého pepře
Příprava:
- Ředkvičky nakrájejte na tenké kolečka. Správně nakrájené plátky jsou skoro průhledné. Používám velice ostrou škrabku nebo struhadlo.
- Nakrájené ředkvičky nasypte do misky a promíchejte je s olivovým olejem. Slepené kousky ředkviček oddělte od s sebe, aby se olej dostal všude.
- Na rovný plech položte pečící papír. Ředkvičky na něj vyskládejte tak, aby se nikde nepřekrývaly. Posypte je solí a pepřem a dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů (střední rošt) po dobu 15 minut a dalších 10-15 minut pečte na sníženou tepotu 110 stupňů. Často je hlídejte, protože se čas pečení může lišit podle druhu trouby i toho jak jsou ředkvičky nakrájené.
Podávejte teplé nebo studené