Máte rádi cibulové kroužky? Dneska si je uděláme trochu jinak. Budou totiž spiralizované! Od Vánoc mám nového pomocníka-spiralizér. Líbí se mi, jak vypadá spiralizované jídlo😊. Mohu přetvářet klasiku do nového kabátu, a to mě na tom hrozně baví.

Smažená cibule v křupavém těstíčku je neskutečně dobrá. Samotná, s kečupem nebo barbecue omáčkou. Nikdy bych neřekla, že cibule v těstíčku bude tak dobrá, ale je. Tak jdeme na to:

 

Suroviny:

  • 170g cibule- 2 velké
  • 60g hladké mouky
  • 10g kypřicího prášku do pečiva (2 a1/2 lžičky)
  • 1 lžička soli (5 gramů)
  • Špetka mletého černého pepře

Používám bezfosfátový kypřicí prášek z  www.biosfera.cz

Na těstíčko:

  • 1 vejce vel. M
  • 85g mléka
  • Strouhanka na obal

 

Postup:

Cibuli oloupejte a spiralizujte.

Použila jsem střední nástavec, tedy na střední nudličky.

Cibuli vyberte tak, aby vám seděla váha. Případně zbytek cibule použijte do jiného receptu. Jinak by vám nezbyla obalovací směs.

V misce smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a poté v tom obalte cibuli. Obalujte jí postupně, pěkně po nudličkách, ať se vám k sobě nepřilepí. Přebytečnou mouku oklepejte zpátky do misky, budete ji potřebovat.

Nyní do misky s moukou přidejte vajíčko a mléko. Pokud je těsto moc husté, přidejte mléka více.

Nudličku po nudličce obalte v těstíčku a potom ve strouhance. Přebytek těsta nechte okapat zpátky do misky. Postupně obalte všechny nudličky. Dávejte je na tác tak, aby se nedotýkaly. Když je dáte na sebe, mohly by se slepit.

Poté nudličky postupně vkládejte do rozpáleného oleje a osmažte dozlatova.

Slepily se vám některé nudličky dohromady? Udělejte z nich placičky.

Nejlépe chutnají ještě teplé.

 

Podávejte s kečupem, barbecue omáčkou nebo jiným dresinkem. Podle chuti ještě osolte.

 

Poznámka: Na obalení jsem použila domácí strouhanku z bílého pečiva. Část jsem udělala i s kukuřičnou strouhankou. Je taky dobrá, ale pro tento recept mi přišla vhodnější ta klasická.