V rámci Cesty kolem světa, kterou jsem spustila minulé léto jsem si pro vás připravila další zajímavý recept ze světové kuchyně. Tentokrát mám pro vás recept na Tuniský Mesfouf. Je to jídlo z kuskusu, meruněk, rozinek a másla. Akorát jsem si recept trochu zjednodušila a použila jsem ochucenou směs kuskusu z e-shopu Rychlé zdraví. Neobsahuje žádnou zbytečnou chemii a náhodou je v ní všechno, co je do tohoto receptu třeba.

Máte rádi sladké snídani nebo vás honí mlsná? Připravte si tento sladký kuskus se sušeným ovocem. Je vynikající😊.

 

Suroviny

  • 200g kuskus s meruňkami a rozinkami (1 sáček)
  • 200g vroucího mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce třtinového cukru (volitelné)
  • 1/8 lžičky mletého kardamomu (volitelné)

Na ozdobu: loupaná slunečnice, vlašské ořechy, sušené goji a rozinky (správně mají být datle, ale ty jsem neměla)

 

Kuskus Rychlé vaření

Už podle vůně jsem věděla, že mi bude chutnat. Krásně voní.  Kuskus je krásně nadýchaný, a protože je již ochucený, můžete ho sníst jen tak jako sladkou snídani či svačinu. Sladký kuskus v kombinaci s kyselými meruňkami je skvělý kombinace.

Meruňkový kuskus s rozinkami prodává : Rychlé vaření

 

Postup

Obsah sáčku s kuskusem vysypte do misky a zalijte vroucím mlékem. Přidejte kardamom, kdo chce i třtinový cukr a promíchejte. Zakryjte a nechte 10 minut odstát.

Kuskus nakypřete vidličkou

Připravený kuskus dejte do misky. Udělejte z něj takovou pyramidu a tu pak ozdobte oříšky a sušeným ovocem.  Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem před zdobením kuskus polila lžící rozpuštěného másla (na každou misku).

Poznámky:

  • Rozpuštěné máslo použijte až na polití kuskusu. Když ho s máslem smícháte, nebude tak nadýchaný.