Ze snídaňových cereálií s mlékem nejsou jediný recept který z nich můžete udělat. Zkuste si z nich udělat tyčinky! Potřebujete jen bílé maršmalouny a čokoládové kuličky nebo jiné snídaňové cereálie. Růžovo bílé maršmalouny opravdu nedoporučuji protože malinová příchuť se k cereáliím zrovna moc nehodí. V tomto receptu fungují maršmalouny jako lepidlo takže díky nim budou cereálie držet po hromadě stačí maršmalouny dát na chvilku do mikrovlnky, počkat až se nafouknou jak balón a přidat kuličky (nebo jiné cereálie). Pak už jen vše promícháte, maršmalouny splasknou a vše slepí dohromady. Ze začátku to může vypadat jak když čoko kuličky nabourali do pavučinové sítě a zamotali se do ní, ale až to dáte na plech a uplácáte bude vše v pořádku. Po ztuhnutí celý plech rozkrájíte na tyčinky jakékoliv velikosti a máte hotovo. I když kuličky snídají většinou děti jsou tyčinky i pro dospělé. Můžete si je dopřát ke snídani, svačině nebo kdykoliv když budete mít chuť na sladké.

Suroviny

  • 100g snídaňových cereálií (nesquik, cini minis, kakaové kuličky, medové kroužky…)
  • 60 gramů bílých maršmelounů

Příprava

  1. Připravte si větší misku ideálně plastovou. Potřete ji pár kapkami oleje nebo másla. Maršmelouny se tak k misce nebudou přichytávat a bude se s nimi lépe pracovat.
  2. Maršmelouny dejte do připravené misky a zahřejte je v mikrovlnné troubě. Místo toho, aby se rozpouštěly budou se hodně nafukovat, to je v pořádku. Trvá to 20-30 sekund.
  3. Na nafouknuté maršmelouny nasypte vybrané cereálie a lžící nebo silikonovou stěrkou promíchejte. Cereálie mají být rovnoměrně pokryté maršmelouny. Je možné, že budete muset misku vráti do mikrovlnky a ještě 15-30 sekund dohřát. Začněte 15 sekundami, promíchejte a případně dohřejte.
  4. Vzinklou hmotu naneste na plech vyložený pečícím papírem a rychle roztahejte lžící do stran. Nakonec můžete přiložit druhý pečící papír a válečkem vyválet. Také můžete použít ruce a těsto navlhčenými prsty urovnat.
  5. Tyčinky dejte ztuhnout do lednice. Poté nakrájejte na tyčinky

 

Skladování: v lednici i při pokojové teplotě

Trvanlivost: min. 1 měsíc