Tradiční tvarohový dezert s příchutí vanilky. Je to rychlý a snadný recept který bude chutnat celé rodině. Tento hustý vanilkový tvaroh u nás zvětší části nahradit ochucené jogurty, Stačí když smícháte tvaroh s cukrem a smetnou. Tak co, uděláte si jednu skleničku nebo rovnou celou mísu?

Suroviny

  • 100g měkkého tvarohu
  • 10g cukru
  • 10 g vanilkového cukru

Příprava

  1. Všechny suroviny vyšlehejte metličkou nebo elektrickým šlehačem. Míchejte dokud se cukr nerozpustí a směs bude dokonale hladká a bez hrudek. Pro sladší chuť můžete přidat další cukr.
  2. Lipánek je hotový a můžete ho ihned sníst. Pokud chcete aby ještě trochu ztuhnul dejte ho do lednice. Za několik hodin se ještě sám zahustí.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny