Připravte si vynikající kuřecí maso s fazolovými lusky, hráškem a žampiony. Díky marinádě bude maso křehké a bude se na jazyku jen rozplývat. Smažení je záležitost několika minut a proto celé jídlo zůstane neuvěřitelně šťavnaté. Podávejte s rýží, nudlemi nebo hranolkami. 

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou

Marináda:

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli

Omáčka:

  • 450g fazolových lusků*
  • 250g čerstvých žampionů
  • 250ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 100g hrášku*
  • 1 cibule
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru

*použila jsem mražené fazolové lusky i hrášek, ale použít můžete i čerstvé

Příprava

  1. Na vaření si připravte cibuli nakrájenou na tenké měsíčky a žampiony nakrájené na silnější plátky. Já je nechávám neloupané protože to není nutné, ale pokud chcete tak je oloupejte.
  2. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na proužky.
  3. Vše na marinádu smíchejte a přidejte k masu. Promíchejte a nechte 30 minut odležet (klidně i přes noc). Pokud nemáte čas můžete marinování přeskočit, maso jen nebude tak křehké.
  4. Ve woku nebo nepřilnavé pánvi rozpalte olej a přidejte maso. Za stálého míchání maso smažte dokud nebude hotové. Je to otázka pár minut. Maso nebude hnědé nebo křupavé a to kvůli škrobu ve kterém je obalené. Pokud si nejste jisti ochutnejte nebo zkuste maso překrojit (když to jde snadno je hotové).
  5. K masu přidejte cibuli, hrášek, fazolové lusky. Míchejte po dobu 2 minut.
  6. Kukuřiční škrob smíchejte s troškou vody, přidejte sůl, pepře, cukr, sójovku, chilli a zázvor.
  7. Zeleninu zalijte vodou a přidejte i připravenou směs se škrobem.
  8. Za stálého míchání přiveďte k varu a 2 minuty povařte.
  9. Poslední přijdou na pánev žampiony, které budete vařit už jen 2 minuty. Při delším vaření se úplně rozvaří a to by byla škoda.
  10. Podávejte s rýží, nudlemi nebo hranolkami.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: max. 3 dny