Tuhle omáčku používám na lívance, vafle, zmrzlinové poháry a další dobroty. Nejlepší je ještě pěkně horká.

Vyzkoušejte ji třeba s americkými lívanci. Recept na ně najdete TADY.

 

 

Čokoládová omáčka:

  • 120ml mléka
  • 70g krupicového cukru
  • 45g arašídového másla**
  • 30g hořké čokolády (5 kostek)
  • 15g hořkého kakaa*
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu (7 gramů)

*ráda používám Holandské

** Arašídové máslo si doma snadno můžete vyrobit:

Omáčka

Do misky nalijte trošku mléka. Přidejte kakao a škrob. Metličkou důkladně rozmíchejte.

Zbytek mléka a cukr přiveďte k varu. Vlijte obsah misky a míchejte metličkou, dokud směs trochu nezhoustne.

Dále přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a arašídové máslo. Vařte přibližně 5 minut za stálého míchání. Omáčka ještě zhoustne.

Poznámky:

Pro vegany: stačí použít rostlinné mléko, například sójové nebo mandlové.

Alergie na laktózu: Použijte mléko bez laktózy anebo mléko rostlinné.