Tuhle omáčku používám na lívance, vafle, zmrzlinové poháry a další dobroty. Nejlepší je ještě pěkně horká.
Vyzkoušejte ji třeba s americkými lívanci. Recept na ně najdete TADY.
Čokoládová omáčka:
- 120ml mléka
- 70g krupicového cukru
- 45g arašídového másla**
- 30g hořké čokolády (5 kostek)
- 15g hořkého kakaa*
- 2 lžičky kukuřičného škrobu (7 gramů)
*ráda používám Holandské
** Arašídové máslo si doma snadno můžete vyrobit:
Omáčka
Do misky nalijte trošku mléka. Přidejte kakao a škrob. Metličkou důkladně rozmíchejte.
Zbytek mléka a cukr přiveďte k varu. Vlijte obsah misky a míchejte metličkou, dokud směs trochu nezhoustne.
Dále přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a arašídové máslo. Vařte přibližně 5 minut za stálého míchání. Omáčka ještě zhoustne.
Poznámky:
Pro vegany: stačí použít rostlinné mléko, například sójové nebo mandlové.
Alergie na laktózu: Použijte mléko bez laktózy anebo mléko rostlinné.