Zkoušeli jste už ze snídaňových cereálií vyrobit sušenky? Pokud ne tak určitě vyzkoušejte. Na výrobu budete potřebovat čokoládové kuličky, bílé maršmalouny a čokoládu. Maršmalouny rozehřejete v mikrovlnce a když se nafouknout jako balón přidáte čokoládové kuličky. Vznikne z toho lepivé cosi, ale po chvilce míchání budou kuličky slepené a můžete začít tvarovat čtverečky. Je to rychlé a hlavně taky chutné. Dětem určitě zachutnají (a nejen dětem). Mají dlouhou trvanlivost takže si jich můžete vyrobit víc než je v receptu. Hodí se jako svačina do školy, na výlety nebo sladká svačinka.

Suroviny

  • 40g čokoládových kuliček (1 hrnek nesquika nebo jiných čoko kuliček)
  • 40g bílých maršmalounů (1 hrnek)
  • 4 kostky mléčné čokolády

Příprava

  1. Mísu vhodnou do mikrovlnky vytřete lžičkou oleje. Používám plastovou, když bonbony zaschnout můžete je setřít a mísa je čistá. Olej zabrání maršmalounům přilepit se na okraje (alespoň trochu)
  2. Roztavte je spolu s pokrájenou čokoládou v mikrovlnce v 15 sekundových intervalech. Bonbony se opravdu hodně nafouknout. Trvalo mi to celke 30 sekund. Po promíchání se roztečou a to je přesně to co potřebujete.
  3. Čokoládové kuličky nasypte na nafouknuté maršmalouny s čokoládou a promíchejte. Hodně rychle to začne tuhnout takže si musíte pospíšit. K míchání je nejlepší použít silikonovou stěrku nebo něco ze silikonu, nebude se vám to na ni lepit (a když už tak to jde snadno sundat).
  4. Pokud ještě nemáte úplně promícháno můžete je znovu dát na 15 sekund do mikrovlnky.
  5. Tuto „hmotu“ vysypte na plech vyložený pečícím papírem anebo na silikonový vál.
  6. Prsty si namočte do vody a rozprostřete hmotu do rovnoměrné vrstvy vysoké asi tak jako je výška kuliček. Můžete si válečkem potřeným trochou oleje a rozválet těsto do stran.
  7. Snažte se vytvořit obdelník nebo čtverec aby se vám to pak dobře krájelo.
  8. Když máte hotovo nechte hmotu ztuhnout. Můžete to urychlit lednicí nebo nechat tak hodinku na lince.
  9. Ostrým nebo zubatým nožem rozkrájejte na čtverečky.
  10. Přendejte do krabičky nebo sáčku.

 

Skladování: v lednici i při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 měsíc