Pro milovníky chleba se sádlem mám dnes jeden zajímavý recept.  Je to recept na sádlo se škvarky a cibulkou. Smažená cibulka, bylinky a škvarky dodají klasice jako je chleba se sádlem nový rozměr. Sádlo i chléb si děláme domácí a se toho vždycky přejíme, až nám pomalu lezou boule za ušima:-D.

Zkouším různé recepty a kombinace, ale tohle nám zatím chutnalo nejvíce:-).

SUROVINY

  • 200 gramů sádla
  • 50 gramů škvarek
  • Půlka cibule
  • Lžíce pokrájené petrželky nebo pažitky
  • Trocha soli

 

PŘÍPRAVA

  1. Sádlo rozehřejte na pánvi
  2. Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku a usmažte ji v něm dozlatova. Cibulku nepřipalte, ať není hořká.
  3. Přelijte do misky a přidejte ručně nadrobené nebo nadrobno pokrájené škvarky
  4. Ochutnejte a případně dosolte
  5. Před přidáním bylinek nechte máslo úplně vychladnout
  6. Bylinky pokrájejte nadrobno a promíchejte se sádlem.

 

Použití: Namažte na chleba nebo jiné pečivo

A teď jeden luxusní tip na závěr: Recept na škvarkové placky. Letos jsem z těsta dělala i vánoční cukroví. Jarda si stěžoval, že mu chybí slané cukroví, tak jsem mu ho udělala:-).

Škvarkové cukroví

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 týden