Pro milovníky chleba se sádlem. Smažená cibulka, bylinky a škvarky dodají klasice s chlebem nový rozměr. Přípravu zvádne opravdu každý a hotovo je za pár minut.

Suroviny

  • 200 gramů sádla
  • 50 gramů škvarek
  • Půlka cibule
  • Lžíce pokrájené petrželky nebo pažitky
  • Trocha soli

 

Příprava

  1. Sádlo rozehřejte na pánvi
  2. Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku a usmažte ji dozlatova
  3. Přelijte do misky a přidejte ručně nadrobené nebo nadrobno pokrájené škvarky
  4. Ochutnejte a případně dosolte
  5. Před přidáním bylinek nechte máslo úplně vychladnout
  6. Bylinky pokrájejte nadrobno a promíchejte se sádlem

Použití: Namažte na chleba nebo jiné pečivo

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 týden