Likér složený ze samé čokolády a smetany. Je neskutečně dobrý, krémový a opravdu čokoládový. Ne jako ty čokoládové likér z obchodu které místo čokolády obsahují jen aroma. Příprava vám zabere necelých 10 minut! Skvěle se hodí na zimní období. Každé Vánoce dělám tuhle trojkombinaci: bombardino, vaječný koňak a čokoládový likér. Na celé Vánoční svátky tak mám vystaráno. Pyžamo, televize, přítel vedle mě a čokoládový likér v ruce. To je ta pravá Vánoční pohoda.

Suroviny

  • 150 ml smetany
  • 60g cukru (6 lžic)
  • 50 ml rumu (1 velký panák)
  • 40 g hořké nebo mléčné čokolády (7 kostek)
  • 25 ml vodky (1 malý panák)
  • 1 lžíce čokoládového pudingu (prášku)
  • 2 lžičky hořkého kakaa

Příprava

  1. Ze smetany odeberte 4 lžíce a smíchejte je v misce s čokoládovým pudingem a hořkým kakaem
  2. Zbytek smetany a cukr přiveďte k varu
  3. Nyní přidejte za stálého míchání metličkou pudingovou směs
  4. Pokračujte v míchání a vařte 2 minuty
  5. Teď už můžete hrnec sundat ze sporáku. Nechte pár minut vychladit
  6. Čokoládu nalámejte na kousky a vmíchejte do směsi. Pokračujte do jejího rozpuštění
  7. Alkohol odměrte a vlijte jako poslední. Naposledy promíchejte a nechte úplně vychladnout
  8. Hotový likér přelijte do čistých skleněných lahví a uložte do lednice
  9. Ideální je nechat likér uležet pro propojení chutí všech složek

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: min. 2 měsíce

Podávejte studený nebo teplý, také můžete ozdobit klasickou nebo pařížskou šlehačkou.

TIP: Přidejte k likéru trochu skořice nebo ji nasypte navrch při podávání.