Likér složený ze samé čokolády a smetany. Je neskutečně dobrý, krémový a opravdu čokoládový. Ne jako ty čokoládové likér z obchodu které místo čokolády obsahují jen aroma. Příprava vám zabere necelých 10 minut! Skvěle se hodí na zimní období. Každé Vánoce dělám tuhle trojkombinaci: bombardino, vaječný koňak a čokoládový likér. Na celé Vánoční svátky tak mám vystaráno. Pyžamo, televize, přítel vedle mě a čokoládový likér v ruce. To je ta pravá Vánoční pohoda.
Suroviny
- 150 ml smetany
- 60g cukru (6 lžic)
- 50 ml rumu (1 velký panák)
- 40 g hořké nebo mléčné čokolády (7 kostek)
- 25 ml vodky (1 malý panák)
- 1 lžíce čokoládového pudingu (prášku)
- 2 lžičky hořkého kakaa
Příprava
- Ze smetany odeberte 4 lžíce a smíchejte je v misce s čokoládovým pudingem a hořkým kakaem
- Zbytek smetany a cukr přiveďte k varu
- Nyní přidejte za stálého míchání metličkou pudingovou směs
- Pokračujte v míchání a vařte 2 minuty
- Teď už můžete hrnec sundat ze sporáku. Nechte pár minut vychladit
- Čokoládu nalámejte na kousky a vmíchejte do směsi. Pokračujte do jejího rozpuštění
- Alkohol odměrte a vlijte jako poslední. Naposledy promíchejte a nechte úplně vychladnout
- Hotový likér přelijte do čistých skleněných lahví a uložte do lednice
- Ideální je nechat likér uležet pro propojení chutí všech složek
Skladování: v lednici
Trvanlivost: min. 2 měsíce
Podávejte studený nebo teplý, také můžete ozdobit klasickou nebo pařížskou šlehačkou.
TIP: Přidejte k likéru trochu skořice nebo ji nasypte navrch při podávání.