Venku vysvitlo sluníčko a první, co mě napadlo bylo, že musím nakoupit na zmrzlinu. V obchodě jsem málem neodolala a nějakou jsem koupila, ale věděla jsem, že bych byla akorát zklamaná. Netrpělivě jsem si tedy počkala do druhého dne až ztuhne. Vlastně jsem na lednici poprvé využila funkci rychlomražení, protože jsem rychle potřebovala zmrzlinu. Moc to nefunguje, ale i tak jsme večer trochu ochutnali😊.

Tuhle zmrzlinu dělám v mnoha různých příchutí. Nikdy ji nechám jen vanilkovou, jindy přidám rozmačkané ovoce nebo ovocnou polevu. Další možnost je něčím zmrzlinu posypat. Tentokrát jsem sáhla po máslový sušenkách. Zmrzlinu jsem dělala hned ze dvou konzerv Salka. Teda jestli budu takhle pokračovat, budou lidé přesvědčení o tom, že tu žijí velryby:-D. Zmrzlinu jsme s Jardou zfutrovali za tři dny. Ach jo, a já jsem si myslela, že nám vystačí alespoň na pár týdnů. Člověk myslí, ale chutě nespí. Teď si dávám zmrzlinový detox, alespoň týden nebo dva nesáhnu na zmrzlinu. Pokud se tu do dvou týdnů objeví další recept zmrzlinu, tak jsem selhala. Tahle zmrzlina je totiž návyková (já vás varovala!.

 

Suroviny:

  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, Salka (400ml)
  • 300g čerstvého sýra Palouček (kupuji v Lidlu)
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balení máslových Bebe sušenek
  • + trochu slazeného kondenzovaného mléka na polevu

*stejná by měla být i neochucená Lučina, také zabalené v kostce v alobalu

 

Zapomněla jsem ho vyfotit, tak jsem alespoň našla fotku z Vánoce

Postup:

Všechny suroviny dejte do mísy a metličkou nebo elektrickým šlehačem prošlehejte. U většího množství používám kuchyňského robota. Až se vše spojí, nalijte do potravinových dóz nebo jiných obalů. Použila jsem dózy z cukrové třtiny, postupně se zbavuji těch plastových, protože mi často praskaly.

Bebe sušenky nadrťte na menší kousky. Z části bude prášek, to vůbec nevadí. Jednu zmrzlinu jsem sušenkami jen ozdobila a to až po zmrznutí. Druhou jsem se sušenkami rovnou smíchala a pak jí ještě taky posypala. Vynikající byli obě, ale víc mi asi chutnala ta se sušenkami i uvnitř😊.

Zmrzlinu dejte přes noc/ 8 hodin do mrazáku.

Zmrzlinu posypte nadrcenými sušenkami a polijte salkem.

Před podáváním nechte zmrzlinu 5-15 minut povolit na lince. Není našlehaná dusíkem, a tak se musí nechat povolit. Jarda jí včera rozehříval na topení, protože si už chtěl nabrat:-D

Večerní mlsání