Za chvilku je to tady – Halloween! Já vím, že to není český svátek, ale slavím ho i tak. V dětství jsem v Amerických filmech viděla lidi slavit Halloween a bylo mi strašně líto, že se u nás neslaví. Když jsem pak začala bydlet s Jardou, oba jsme chtěli Halloween slavit, tak jsme začali. Někdy se v den Halloweenu převlečeme do nějakých kostýmů, ale většinou ho slavíme dobrým jídlem a nějakým strašidelným filmem.

Halloween je pro mě hlavně šance, jak se vyřádit u plotny. Už jsem zkoušela koktejly podávané v injekcích nebo zkumavkách, burgantule, guláš v pavoučím chlebu a další šílenosti. Tenhle rok teprve začínám tvořit a vymýšlet, uvidíme, co ještě vznikne😊.

K Halloweenu jednoznačně patří dýně, hlavně jejich vyřezávání. Já si ale dýni raději sním, než abych jí vyřezávala, protože jí mám moc ráda😊. Pro začátek jsem pekla dýňový perník. Je krásně nadýchaný a měkký i po několik dnů, teda ne že by u nás několik dnů vydržel, protože ho většinou hned sníme.

Do perníku jsem použila dýňové pyré z hokaido dýně. Návod, jak si jednoduše vyrobit dýňové pyré najdete tady:

Jak si vyrobit dýňové pyré (recept)

 

Teď už se můžeme jít podívat na to, co budete na perník potřebovat:

 

Suroviny:

  • 265g hladké mouky
  • 240g pyré z dýně hokaido
  • 200g třtinového cukru
  • 100g slunečnicového 
  • 2 vejce vel. M-L
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva (6 gramů)
  • 1 lžička perníkového koření (nebo dýňového)*
  • 1 lžička jedlé sody (6 gramů)
  • Špetka soli

+

  • 50g mléčné čokolády nebo čokoládových peciček

*stačí i 1 lžička mleté skořice, také je to vynikající

 

Množství: 1 velký plech s vyšším okrajem (já jsem pekla 2 malé)

 

Postup:

Všechny suroviny dejte do mísy a dobře promíchejte. Jako poslední přidejte na kousky nakrájenou čokoládu.

Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.

Rozetřete do všech stran nebo s plechem zaklepejte o linku. Nyní do těsta dejte ještě pár kousků čokolády, ať je pěkně vidět.

Pečte ve středu trouby v troubě předehřáté na 175 stupňů po dobu 20 minut nebo dokud špejle nebude po vytáhnutí čistá.

Vyndejte, nechte vychladnout a poté nakrájejte.

Perník můžete ještě polít čokoládou a případně ještě dozdobit.

 

 

Další Halloweenské recepty:

Hadí preclíky

Dýňové cookies