Jelikož jsem si objednala celou bednu granátových jablek, měla jsem dost materiálu na zkoušení nových receptů😊. Jedním z nich byla i domácí grenadina.

K čemu se vám taková grenadina bude hodit? Na polití lívanců i palačinek, na přípravu různých koktejlů a jiných nápojů anebo v kombinaci s citrónem zní připravíte skvělou limonádu.

Granátové jablko je taková vitaminová bomba, ne každému ale vyhovuje množství zrníček, které obsahuje. Tohle je ideální způsob, jak do sebe všechny ty vitaminy dostat.

 

Suroviny:

  • Granátová jablka (160 ml šťávy)
  • 130g krupicového cukru
  • Špetka kyseliny citrónové

 

Postup

Granátová jablka odšťavněte. šťávu ještě přeceďte přes jemné síto nebo plátýnko.

Na 160g šťávy získané přidejte 130g cukru a špetku kyseliny citronové

Nalijte do malého kastrůlku a 15 minut vařte na nízkou teplotu. Pravidelně míchejte.

Cílem je tekutinu zredukovat na 250ml, průběžně si to můžete přelévat do misky a vážit, jak na tom jste:-).

Pokud chcete hustější sirup, můžete redukovat o něco déle.

 

 

Použití:

Jako sirup na palačinky – aby sirup nebyl moc tekutý, je možné ho redukovat o něco déle anebo si rozmíchat trochu kukuřičného škrobu ve vodě, vmíchat a krátce povařit. Tím sirup zahustíte.

Do koktejlů: např. granátové mojito jako vidíte na hlavní fotce

Limonáda: Na 50ml grenadiny přidejte asi 200ml studené vody. Pro zvýraznění chuti ještě přidejte citrónovou šťávu.