Recept na horkou čokoládu tentokrát v bílém provedení. Je to velice jednoduchý a rychlý recept. Čokoláda má příjemnou vanilkovou chuť, je krémová a nejlépe chutná ozdobená šlehačkou.

Surovin

Na 1 hrnek:

  • 250ml plnotučného mléka
  • 60g bílé čokolády
  • 10g vanilkového cukru
  • 1-2 lžičky vanilkového pudingu

     

Volitelně:

  • Šlehačka
  • 1 lžička cukru nebo více vanilkového na oslazení

 

Příprava

  1. Z mléka odeberte dvě lžíce ve kterých rozmícháte puding.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu. Když se mléko vaří vmíchejte za stálého míchání puding rozmíchaný v mléce. Za stálého míchání vařte 1-2 minuty na střední teplotu.
  3. Nyní je čas přidat na kostky nalámanou bílou čokoládu, vanilkový cukr a míchejte do rozpuštění. Pro sladší čokoládu přidejte cukr.
  4. Čokoládu nalijte do hrnečku a ozdobte šlehačkou.