Recept na horkou čokoládu tentokrát v bílém provedení. Je to velice jednoduchý a rychlý recept. Čokoláda má příjemnou vanilkovou chuť a je krásně krémová. Nejlépe chutná se šlehačkou.

 

Na 1 hrnek čokolády budete potřebovat:

  • 250ml plnotučného mléka
  • 60g bílé čokolády
  • 10g vanilkového cukru
  • 1-2 lžičky vanilkového pudingu**podle toho, jak moc chcete čokoládu hustou. Bez pudingu je čokoláda úplně tekutá a to není ono, alespoň 1 lžičku pudingu tedy použijte. Nemáte vanilkový puding? Použijte stejné množství kukuřičného škrobu, to je to samé:-).

Volitelně:

  • Šlehačka 
  • 1 lžička cukru nebo více vanilkového na oslazení

Šlehačka – raději používám šlehačku ve spreji, protože s tou čerstvě našlehanou mi přijde čokoláda až moc sytá a tučná. Raději si dám pořádnou horu té ve spreji, ta je jak vzduch:-). Určitě ale použije šlehačku ze smetany a ne tu z tuku, protože po rozpuštění by vám na hladině plavala hladina tuku a chuťově to taky není ono.

PŘÍPRAVA

  1. Z mléka odeberte dvě lžíce ve kterých rozmícháte puding.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu. Když se mléko vaří, vmíchejte za stálého míchání puding rozmíchaný v mléce. Za stálého míchání vařte 1-2 minuty na střední teplotu. Odstavte.
  3. Nyní je čas přidat na kostky nalámanou bílou čokoládu a vanilkový cukr. Míchejte do rozpuštění. Pro sladší čokoládu ještě doslaďte krupicovým cukrem, ale podle mě je čokoláda sladká akorát, protože v čokoládě je cukru dost:-).
  4. Čokoládu nalijte do hrnečku a ozdobte šlehačkou.