Máte rádi majonézu, ale chtěli byste jí trochu odlehčit? Vyzkoušejte jogurtovou majonézu.
Stačí přidat jogurt a majonéza je hned lehčí. Používám jí do těstovinových a bramborových salátů, také ke grilovanému masu nebo do sendvičů. Jogurt jí dodá nejen lehkost, ale i svěží chuť.

SUROVINY

  • 85g majonézy
  • 15g bílého jogurtu

 

Jaký jogurt použít? Záleží na vás, jak moc chcete majonézu odlehčit. Pro snížení množství tuku použijte nějaký odtučněný bílý jogurt. Pro smetanovější chuť pak různé selské jogurty (používám ty s živou kulturou, které jsou dobré na trávení). Osvědčila se mi i zakysaná smetana – opět jsou na výběr různé druhy.

PŘÍPRAVA

Majonézu smíchejte s bílým jogurtem. Metličkou dobře promíchejte. Ochutnejte a pokud chcete přidejte další jogurt. Většinou dávám 15 gramů. ale někdy mám chuť na ještě lehčí verzi majonézy a jogurtu dám ještě víc.

Každý jogurt má jinou chuť a podle toho se také může lišit množství jogurtu.

Přelijte do zavírací skleničky nebo ihned podávejte.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: max. 3 dny