Vyzkoušejte recept na netradiční horkou čokoládu. Doma ho používáme už přes 10 let kdy jsem vařila puding naředila ho trochu víc než bych měla. Když jsem puding ochutnala napadlo mě, že by z toho byla skvělá horká čokoláda. Připravte se na to že je opravdu hustá. Zkuste i vanilkovou čokoládu, chutná jako husté vanilkové mléko.Pudingová čokoláda vás rychle zahřeje. Dělám jí když přijdeme v zimě z procházky nebo bruslení. Jarda (přítel) se ještě zouvá a já už u sporáku dělám čokoládu. Na závěr: má o dost méně kalorií a obsaženého cukru než ta klasická, takže z ní nemusíte mít takové výčitky.

Suroviny

  • 250 ml mléka
  • 10 gramů vanilkového nebo čokoládového pudingu (1 vrchovatá lžíce)
  • 2 lžičky cukru

Voitelné:

*1/4 lžičky skořice

*šlehačka na ozdobu

*vanilkový cukr

Příprava

  1. Z mléka odeberte asi 1/4 hrnku a rozmíchejte v něm pudingový prášek
  2. Zbylé mléko a cukr přiveďte k varu
  3. Metličkou vmíchejte rozmíchaný puding a za stálého míchání vaře 2 minuty. Ochutnejte a kdyžtak ještě doslaďte.
  4. Nalijte do sklenic a ihned podávejte se šlehačkou nebo samotné

Pro hustší nebo tekutější čokoládu si můžete upravit množství pudingu.

 

TIP: vyzkoušejte i pistáciový puding nebo jahodový, příchutí je spousty. Ochutnejte je, všechny chutnají skvěle!